clickfunnels review

Clickfunnels review (met gratis cursus!)

Op zoek naar een uitgebreide ClickFunnels Review? Dan ben je op de juiste plaats! Wij hebben Clickfunnels uitgebreid getest en vergeleken met andere oplossingen in de markt. Lees daarom onze ervaringen vooraleer je investeert in Clickfunnels of een andere tool, want er zijn enkele dingen die je echt moeten weten.

Start zeker ook je gratis proefversie, zodat je zelf de mogelijkheden van Clickfunnels kan uitproberen. Maar schrijf je zeker ook gratis in op 30days.com voor een gratis cursus, waarin top marketeers jou dag voor dag tonen hoe een succesvulle funnel op te zetten.

Wat is clickfunnels precies?

Als je al wat ervaring hebt binnen online marketing heb je ongetwijfeld al van sales funnels gehoord. Een sales funnel is een reeks stappen die je prospect naar een aankoop leiden van je product of dienst, net zoals je in het echte leven zou doen. Het is een elementair concept in digitale marketing en bedrijven met een goed doordachte sales funnel (én een goed product/dienst) boeken geweldige resultaten.

ClickFunnels is een van de meest populaire oplossingen voor het bouwen van zo een salesfunnel. En dat voor elke markt:

 • Agency’s en freelancers
 • Informatie producten
 • E-commerce
 • Coaching en consulting
 • Netwerk marketing
 • Lokale, kleine bedrijven
 • B2B lead generatie
 • Blogging en affiliates
 • Non-profits
 • Starters

Zie je salesfunnel als een verkoper in de vorm van een website, 24/7 actief! Welk bedrijf zou dat niet willen? ClickFunnels biedt je alle tools om je sales funnel succesvol te maken. Het is een alles-in-een oplossing om je producten en diensten te verkopen. Je kan er al deze zaken en meer mee bouwen:

 • Landingspagina’s
 • Opt-in pagina’s
 • Squeeze pages
 • Lidmaatschapswebsites
 • Webinar funnels
 • Sales funnels met upsells
 • ‘Normale’ bedrijfswebsites en blogs

Vrijwel elke pagina die je kan bedenken, kan je maken met ClickFunnels en als het gaat om gebruiksgemak komt niets in de buurt van ClickFunnels. Dankzij de drag&drop editor is het voor iedereen heel eenvoudig om te beginnen. Kan je met Facebook werken? Dan kan je ook met ClickFunnels werken. Je hoeft dus geen webbouwer te betalen en je hoeft ook zelf niet aan de slag met moeilijke code en dergelijke. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over:

 • Hosting
 • Het vinden van een web developer
 • Server onderhoud
 • Eventuele downtime van je website
 • Gehackt worden

Je spaart daarnaast ook heel wat tijd uit dankzij de ingebouwde templates. En die zijn echt waardevol, want een van de 2 oprichters van ClickFunnels is niemand minder dan Russel Brunson.

Russel Brunson

Russell Brunson is een internet marketeer en ondernemer die de manier waarop de meeste bedrijven tegenwoordig naar marketing kijken, heeft veranderd.

Russel z’n passie voor marketing startte op de leeftijd van 12 jaar. Hij keek televisie en luisterde naar de radio, maar voor hem was hem niet in de eerste plaats om de programma’s te doen. Het waren de reclameblokken waar hij naar uitkeek. Toen al bestudeerde hij de kunst en wetenschap van reclame en marketing.

In 2003, op 23 jarige leeftijd, had Russel z’n eerste succes als online marketeer met de verkoop van een software, ‘ZipBrander‘. Deze viral marketing tool hielp ondernemers gericht verkeer naar hun website te sturen. Twee jaar later, in 2005, had hij een nieuwe opportuniteit ontdekt. Hij startte met de verkoop van ‘Hoe bouw je een aardappel kanon’ DVD’s. Hier deelde hij een eenvoudig stappenplan om een aardappel kanon te maken. Als upsell bood hij zijn klanten de mogelijkheid om een bouwpakket te kopen zodat ze zelf niet naar verschillende winkels hoefden te rennen.

Deze 2 producten lanceerden Russel in de wereld van de internet marketing. Binnen het jaar na z’n afstuderen had hij meer dan 1 miljoen dollar verdiend aan de verkoop van z’n producten en groeide uit tot een van de top marketeers wereldwijd.

Sindsdien verkocht hij zowat alles. Van shakes en supplementen, tot coaching sessies, boeken, consulting diensten, t-shirts en software. Hij werkte zich op naar de top binnen netwerk marketing organisaties, won een Ferrari en genereerde 1,5 miljoen leads in amper 6 weken.

De basis voor zijn succes? Salesfunnels. Maar wat hem tegenhield om nóg sneller te schalen, waren de beperkingen van de technologie die hij nodig had om die funnels te bouwen. Zo ontstond het idee voor ClickFunnels: Samen met z’n partner Todd Dickerson lanceerde Russel ClickFunnels. Oktober 2014. In minder dan 3 jaar groeide ClickFunnels uit tot een bedrijf met een omzet van 100 miljoen dollar en 55.000 klanten. Nog een jaar later had hij meer dan 250.000 kopieën van z’n marketing boeken verkocht en had de Clickfunnels ‘2 Comma club’ 206 leden. De voorwaarde om lid te worden van die club? Meer dan een miljoen omzet halen met 1 funnel.

Dit stukje over Russel is langer geworden dan ik had bedoeld, maar door de persoon achter ClickFunnels te kennen, besef je ook beter welke waarde dit product biedt. Zou je ooit zwemles zou volgen bij iemand die niet kan zwemmen? Wellicht niet. Koop dan ook geen salesfunnel software van iemand die nooit een succesvolle salesfunnel heeft gebouwd.

Wat krijg je met ClickFunnels?

Je las het voorin deze review al: Clickfunnels is een totaaloplossing.

Met ClickFunnels kan je dus eenvoudig alle nodige pagina’s maken binnen je salesfunnel. Dankzij de ingebouwde templates heb je de juiste structuur voor een succesvolle pagina. En met de drag and drop editor zet je de pagina eenvoudig naar je hand. Zowel ervaren als onervaren marketeers kunnen zo winstgevende salesfunnels opzetten. Je kan deze pagina’s trouwens integreren met je bestaande website, of je kan ze als standalone website gebruiken op een aangepast domein.

Daarnaast bevat ClickFunnels heel wat ingebouwde marketingfuncties. Je kan er bijvoorbeeld je mailing lijsten en contacten in beheren, messenger marketing en autoresponders opzetten en zelfs een partnerprogramma starten. Die laatste functie laat je toe om andere mensen jouw producten te laten promoten. Dit is een van de strategieën waardoor ClickFunnels zo snel zo groot is geworden, dus zeker iets wat je wil bekijken wanneer je jouw bedrijf serieus wil laten groeien.

Er zijn teveel mogelijkheden binnen ClickFunnels om ze allemaal hier te vermelden. Dus laat me in deze review de beste functies uitlichten, de functies die ClickFunnels onderscheiden van andere sales funnel softwares die vandaag op de markt zijn.

Funnel Template Blue Prints

ClickFunnels bevat 40 professionele sales funnel- sjablonen, voor elk type bedrijf. Je kan kiezen uit vooraf gebouwde trechters voor specifieke soorten services of producten, zoals verkoopkanalen voor eBooks. De trechters zijn onderverdeeld in vier categorieën:

 • Lead capture trechters
 • Verkooppagina trechters
 • Evenement trechters
 • Lidmaatschap trechters

Elk trechtertype heeft zijn eigen gratis en betaalde sjablonen waaruit je kan kiezen. Zelfs zonder webdesign skills kan je dankzij deze sjablonen een sales funnel opzetten die professioneel ontworpen is en binnen enkele uren klaar is om te gebruiken.

Je kan de funnels met de drag&drop editor naar wens bewerken, maar je hoeft geen tijd te verspillen met het maken en koppelen van een reeks bestemmingspagina’s, want dat is al voor je gedaan.

Drag & Drop Editor

De drag&drop editor van ClickFunnels verdient hier zeker een aparte vermelding. Want deze laat je toe om je pagina’s er precies te laten uitzien zoals je dat wil. Je hoeft er geen webdesigner of -developer voor te zijn. Pagina’s in ClickFunnels worden ingesteld met behulp van secties met een aantal rijen en kolommen. Je sleept de blokken die je wilt gewoon naar de plaats waar je wilt. Eenvoudiger kan het niet. Start je liever niet vanaf een template maar wil je van 0 af aan starten? Ook dat kan. Je kiest dan zelf welke blokken je wil toevoegen aan je pagina’s.

Pagina-elementen

Welke pagina-elementen kan je dan zoal toevoegen? Wel, er zijn natuurlijk enkele basiselementen zoals knoppen, invoerformulieren en video-widgets. Maar ClickFunnels bevat ook meet geavanceerde elementen zoals enquêtes, klantervaringen, prijstabellen en voortgangsbalken. Allemaal elementen die je prospects mee helpen overtuigen om zich aan te melden op je pagina of een e-mail adres achter te laten.

Bijna alle elementen in ClickFunnels kunnen worden aangepast en je kan gemeenschappelijke eigenschappen wijzigen, zoals de achtergrondkleur, lettertypen en marges. Je website zal er dus uniek uitzien, precies zoals jij dat wil.

Funnels delen

Dit is een van de geweldige dingen die je kan doen met Clickfunnels. Het is super eenvoudig om de funnel die je hebt gemaakt met iemand te delen. Heb je een website gemaakt voor een vriend, familielid of klant? Deel dan je unieke link. Zij kunnen je funnel meteen beginnen te gebruiken. Je hoeft geen bestanden over te zetten of te uploaden met FTP of rechten toe te kennen. Het gebeurt allemaal binnen het ClickFunnels-platform. Deze deel-URL werkt ook als een partnerlink. Is diegene waarmee je een funnel deelt nog geen klant? Dan kan je een terugkerende commissie krijgen als hij bij ClickFunnels blijft.

BONUS TIP: Je kan ook een ClickFunnel-consultant worden en verkooptrechters maken die je kan verkopen aan kleine ondernemingen en op de ClickFunnels-marktplaats. 

Tutorials en onboarding

ClickFunnels biedt veel trainginsmateriaal om je te helpen vertrouwd te raken met hun product. Zodra je jezelf aanmeldt, lanceert een 7-daagse challenge om het leerproces te volgen.

Elke stap omvat een eenvoudige taak en een korte videoclip waarin Russell Brunson uitlegt wat je moet doen om het proces te voltooien. Hoewel het hele proces optioneel is, kan je na het voltooien van alle stappen een beloning van ClickFunnels krijgen. Het is hun manier om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk met ClickFunnels aan de slag leert gaan, zodat je succesvol wordt en uiteraard zolang mogelijk klant blijft.

Betalingen ontvangen

ClickFunnels is geïntegreerd met verschillende betaalproviders zodat je rechtstreeks vanaf je webpagina’s betalingen kan ontvangen. Deze functionaliteit vervangt uiteraard geen uitgebreide webshop functionaliteiten, maar laat je wel toe om eenvoudig een product of dienst en zelfs lidmaatschap te verkopen én er upsells en eenmalige aanbiedingen aan te koppelen.

Funnel flix

Binnen je ClickFunnels abonnement krijg je ook toegang tot heel wat trainingen van onder andere Russel Brunson, Frank Kern en Tony Robbins. Wil je meer weten over copywriting, verkeer genereren, funnels bouwen, adverteren, zakelijke of persoonlijke ontwikkeling en zoveel meer – dan moet je hier zijn. ClickFunnels bundelt deze training- en inspiratievideo’s onder de noemer ‘Funnel Flix‘ – zie het als de Netflix voor Funnel hackers en marketeers. De content die je hier ziet wordt elders alleen betalend aangeboden.

Hoeveel kost ClickFunnels?

Je hebt nu een goed idee van wat je met ClickFunnels allemaal kan. Wat mag dat kosten? Wel, ClickFunnels heeft twee abonnementen, het basis abonnement kost maandelijks 97$, het uitgebreidere Platinum abonnement kost 297$. In onderstaande tabel zie je de verschillen tussen beiden.

Standaard ClickFunnels-abonnement – $ 97

Begin je net met het bouwen van sales funnels dan heb je met dit abonnement alles wat je nodig hebt. Je kan tot 20 trechters opzetten, met 100 pagina’s in totaal, 20.000 bezoekers per maand en 3 aangepaste domeinen. Dit is over het algemeen prima voor de meeste mensen. Uit ervaring blijkt overigens dat het geen probleem geef om meer dan 20.000 bezoekers per maand te hebben.

ClickFunnels Platinum – $ 297

Je krijgt alles wat hierboven werd vermeld maar dan onbeperkt. Daarnaast krijg je extra content binnen Funnel Flix, prioriteit support en ondersteuning van een coach bij het bouwen van je Funnels.

Eindoordeel ClickFunnels Review

Vroeg je je voor het lezen van deze review af of Clickfunnels zijn geld waard is? Wel, het antwoord is ja. Het is een investering die, wanneer je met de software aan de slag gaat, zichzelf dubbel en dik terugbetaalt. Het is in hun belang dat jij succesvol wordt, want alleen dan blijf je een betalende klant. Daarom geven ze jou alle tools én meer om winstgevende sales funnels op te zetten.

Klik op de onderstaande knop om dé Clickfunnels tips te leren die 2 comma leden miljoenen opleverden. Want belangrijker nog dan de juiste software, is hoe je ermee aan de slag gaat. Heb je nog vragen over deze ClickFunnels review, laat dan hieronder een reactie achter.

Leave a Reply