sep
8
2011

Zoekmachine optimalisatie met WordPress

Internetmarketingweblog en bezoekers.

Zonder bezoekers is het hebben van een website nutteloos. De eerste weken van een nieuwe website ontvang je haast geen bezoekers. Je wordt door Google gezien als een website die zich eerst nog moet bewijzen. Vaak zie je dat mensen die voor eerst beginnen op zoek gaan naar manieren om bezoekers te trekken. Ik weet uit ervaring dat je vaak de verkeerde dingen doet omdat je weinig geduld hebt. Enkele voorbeelden van fouten die een beginneling maakt zijn: het aanmelden van je website bij Google, je website aanmelden bij elke directory die je kan vinden, bij elke blog je website vermelden(werkt overigens niet) en bezoekers kopen die betaalt krijgen om websites te bekijken. Ik kan je vertellen dat het ranken in Google tijd kost. Er is geen snelle manier die er in 1 keer voor zorgt dat je voor veel zoekwoorden bovenaan de zoekresultaten komt te staan.

Linkbuilding

Als je met wordpress werkt hoef je weinig on page seo te doen. Om te stijgen in de rankings is dan vooral linkbuilding van belang. Ik heb mijn website voorzien van kwalitatieve backlinks. De meeste backlinks staan op websites die dagelijks veel bezoekers ontvangen. Google bepaalt de kwaliteit van een backlink aan bepaalde voorwaarden. Je moet je gezond verstand gebruiken om een idee te krijgen wat Google belangrijk vindt. Zo plaats ik een commentluv link op blogs waar veel bezoekers reageren. Als er vaak wordt gereageerd op een blog ga ik ervan uit dat Google zo een website kwalitatief goed vindt. Ook kijk ik naar de pagerank score van de website. Dit zijn indicatoren die ik gebruik bij het kiezen van het plaatsen van een backlink op een bepaalde website. Natuurlijk kijk ik ook of de website dofollow links toestaat.

Ranking resultaat internetmarketingweblog.

Mijn weblog begint enorme sprongen te maken in de zoekresultaten. Op sommige zoekwoorden ben ik de concurrenten voorbij gegaan. Elke dag check ik mijn data in Google web master tools. De ranking resultaten worden met de dag beter en ik word op steeds meer verschillende zoekwoorden gevonden.
Kern van mijn artikel is dat je geduld moet hebben met zoekmachine optimalisatie. Verder is het van belang dat je voor goede backlinks moet gaan. Backlinks op websites die kwaliteit uitstralen. Google houdt van kwaliteit en zal je daar zeker voor belonen.
Mocht je vragen hebben dan kan je een reactie achterlaten.

 

About the Author:

Pieter is reeds enkele jaren actief in de internet marketing wereld. Zelfstudie en het volgen van internet marketing cursussen hebben hem inmiddels een goed beeld gegeven van wat de mogelijkheden zijn om geld te verdienen op het internet. Dankzij de goede contacten met andere marketeers en de reputatie van dit blog, krijgt hij dikwijls de kans om nieuwe producten in te kijken, waarvan hij dan met plezier een review schrijft. Zijn doel? Ook jou duidelijk maken dat je geld kan verdienen op het internet!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge