jan
29
2012

Yoast seo plugin voor wordpress

Yoast seo plugin

Wanneer we het hebben over een gratis, uitgebreid cms of blog systeem komen we al snel uit bij wordpress. WordPress wordt dan ook vaak gebruikt voor het opzetten van affiliate sites / niche sites.

Op de pagina internet marketing tools zal ik voortaan een overzicht bijhouden van wordpress seo plugins die ikzelf gebruik, alsook andere onmisbare internet marketing tools voor je website.
In dit bericht zal ik het alvast even hebben over de Yoast seo plugin.

Deze plugin zorgt ervoor dat je je berichten kan optimaliseren voor de zoekmachines.
Wanneer je de yoast seo plugin geïnstalleerd hebt krijg je een hoop extra mogelijkheden bij het aanmaken van je berichten.

yoast seo plugin

yoast seo plugin voor wordpress

Allereerst zal je onderaan je bericht je focus zoekterm opgeven. Dit is de zoekterm waarop je wilt dat deze pagina gevonden wordt.

Je seo titel bevat best ook je zoekwoord en omvat duidelijk de inhoud van je pagina. Dit is namelijk de titel die te zien zal zijn wanneer je pagina in de zoekmachine wordt weergegeven.

Ook de meta omschrijving is uitermate belangrijk. Deze wordt weergegeven in de zoekmachines onder je titel. Zorg dus dat je hier extra, duidelijke informatie geeft over de pagina zodat bezoekers weten wat ze mogen verwachten van je pagina. Dit is als het ware je advertentie, hiermee lok je bezoekers en kan je zelf het kaf van het koren scheiden. Je wil namelijk vooral bezoekers die op zoek zijn naar de informatie die jij aanbiedt.

Vooraleer je de informatie onder het tabje pagina analyse kan bekijken zal je eerst je pagina moeten opslaan of publiceren. Van zodra je dit gedaan hebt vind je onder dit tabje een zeer waardevol overzicht van de instellingen van je pagina en zie je eventuele waarschuwingen voor zaken die beter kunnen. Voorbeeld van enkele waarschuwingen:

  • De pagina inhoud bevat 242 woorden, wat minder is dan het aanbevolen minimum van 300 woorden.Voeg meer bruikbare inhoud toe over dit onderwerp voor je lezers.
  • Er komen geen heading tags voor in de content
  • De zoekterm komt niet voor in de eerste paragraaf van je content

Wanneer je wijzigingen maakt, zorg ervoor dat je je pagina bijwerkt, dan pas krijg je feedback op de wijzigingen.

Voorbeeld van enkele positieve checks:

  • De afbeeldingen op deze pagina bevatten alt-tags met de zoekterm
  • De metabeschrijving bevat het belangrijkste zoekterm
  • De zoekterm komt voor in de URL van deze pagina

Het allergrootste voordeel hiervan is dat je na verloop van tijd automatisch een seo geoptimaliseerde pagina kan opmaken, eenvoudigweg omdat je weet waarop te letten.
De plugin kan je downloaden vanaf je wordpress admin of op de website van yoast.

 

About the Author:

Pieter is reeds enkele jaren actief in de internet marketing wereld. Zelfstudie en het volgen van internet marketing cursussen hebben hem inmiddels een goed beeld gegeven van wat de mogelijkheden zijn om geld te verdienen op het internet. Dankzij de goede contacten met andere marketeers en de reputatie van dit blog, krijgt hij dikwijls de kans om nieuwe producten in te kijken, waarvan hij dan met plezier een review schrijft. Zijn doel? Ook jou duidelijk maken dat je geld kan verdienen op het internet!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge