apr
7
2013

Wat is het beste tijdstip voor het versturen van een tweet?

Het beste tijdstip om te twitteren

tweriod: beste tijdstip voor je tweets

Net als bij het uitsturen van een mailing is het interessant om te weten wanneer je tweets het meeste kans hebben om opgepikt te worden door je volgers. Wat is nu het beste tijdstip om een twitter bericht te versturen?

Bit.ly is een url verkorter die vaak gebruikt wordt binnen twitter berichten. Zij hebben dan ook enig inzicht in de effici├źntie van onze tweets naargelang het tijdstip waarin deze verzonden werden. Uit een onderzoek blijkt dat de beste tijd om wat te posten op twitter tussen 13:00 en 15:00 uur is, van maandag tot en met donderdag.
Op vrijdag na 15:00 uur en in weekenden wordt er veel minder op links in tweets geklikt en de meeste tweets worden verstuurd op maandag, tussen 12:00 en 13:00.

De beste resutaten voor jouw account

De resultaten van dit onderzoek geven uiteraard slechts een heel algemeen beeld over het twitter gebruik. Wil je echt specifieke data voor jouw account, dan moet je een kijkje nemen bij www.tweriod.com. De analyses zijn gratis, doch beperkt.

Connect even met je twitter account en geef de tool even de tijd om data op te halen.
Zodra de nodige data verwerkt zijn, krijg je enkele handige statistieken te zien waaruit je meteen heel belangrijke informatie terugvindt zoals:

  • tijdstip meeste volgers online in de weekends / zondagen / maandagen / weekdagen
  • gecombineerd rapport met bovenstaande data
  • meeste exposure van je tweets in de weekends / zondagen / maandagen / weekdagen

Met deze gegevens kan je je tweets uitsturen op die momenten waarop jouw doelgroep het meest actief is, waardoor je tweets vaker opgevangen/ aangeklikt worden. Tweriod heeft overigens een koppeling met Buffer Apps, een online applicatie waar je jouw tweets vooraf kan instellen.
Bufferapps werkt overigens ook voor facebook en linkedin, waardoor je je hele social media inspanningen kan beheren vanuit 1 centraal punt.

About the Author:

Pieter is reeds enkele jaren actief in de internet marketing wereld. Zelfstudie en het volgen van internet marketing cursussen hebben hem inmiddels een goed beeld gegeven van wat de mogelijkheden zijn om geld te verdienen op het internet. Dankzij de goede contacten met andere marketeers en de reputatie van dit blog, krijgt hij dikwijls de kans om nieuwe producten in te kijken, waarvan hij dan met plezier een review schrijft. Zijn doel? Ook jou duidelijk maken dat je geld kan verdienen op het internet!

2 comments on “Wat is het beste tijdstip voor het versturen van een tweet?

  1. Dit heb ik inderdaad al eens voorbij zien komen en heb zelf ook gemerkt dat tweets in het weekend niet veel zin hebben.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge