jul
31
2011

Van Adsense naar Cpa marketing.

Ik had aan mijn lezers beloofd om meer over cpa marketing te bloggen. Toch gaat dit artikel over adsense. De reden hiervoor is om wat over mijn achtergrond te vertellen.  Ik ben namelijk begonnen met adsense en heb met dit verdienmodel mijn eerste euro’s verdiend.
Door te Googlen naar manieren om online geld te verdienen ben ik jaren geleden op adsense uitgekomen. Van alle online verdien modellen leek adsense het model wat het beste bij mij paste. Ik had en heb nog steeds een hekel aan “makkelijk geld verdien methodes” zoals: emails lezen, klikken en sparen, online surveys, poker en casino strategieën, mlm enz. Met mijn sceptische achtergrond zal ik mij nooit in deze methodes verdiepen.

Waarom adsense wel?

Ik zal eerst even uitleggen wat adsense is. Adsense zijn reclameblokken van Google die je op je website kan implementeren. Wanneer een bezoeker op een adsense advertentie klikt krijg je daarvoor een klikprijs. Deze klikprijs varieert en de hoogte ervan wordt bepaalt door de adverteerder. Heb je een website waar adverteerders heel graag willen adverteren dan kan je per klik een hoog bedrag verwachten.Toen ik begon heb ik eerst heel veel gelezen over adsense. De belangrijkste dingen die ik leerde zal ik even kort samenvatten.

  • Zoekwoorden bepalen de klikprijs. Sommige zoekwoorden zijn niet de moeite waard omdat ze te weinig opleveren.
  • Ook al heeft een bepaalde zoekwoord een hoge klikprijs dan is nog steeds het volume bepalend om een website te beginnen. Stel je hebt een zoekwoord gevonden met een klikprijs van 2 euro, maar er wordt dagelijks maar 500 keer gezocht op dit zoekwoord dan dien je toch de voorkeur te geven aan een zoekwoord met een klikprijs van 1 euro en een zoekvolume van 5000 per dag.
  • De zoekwoorden waar je website omdraait, moeten makkelijk te ranken zijn in Google.
  • Formule: veel bezoekers*ctr*hoge klikprijs= veel  geld$$$$$$$$$$$$
  • Ctr= het percentage van alle bezoekers die op je advertenties klikken.
  • Dus 1000 bezoekers per dag *3% ctr *0,5= 15 euro per dag.

 

Mijn eerste adsense website.

Mijn eerste adsense website is tot stand gekomen na veel onderzoek gedaan te hebben in zoekwoorden. Ik had uiteindelijk gekozen voor een Engelstalige website. Ik koos ervoor om een website te maken die gericht was op de zoekwoorden pdf converter. De reden hiervoor was dat uit mijn onderzoek naar voren kwam dat er dagelijks heel veel mensen zoeken naar pdf converters. Ik zag op soortgelijke websites dat de adsense advertenties erg goed bij de website paste. Dus de beslissing was snel gemaakt. Ik kocht een domeinnaam met mijn zoekwoorden erin en maakte vervolgens een website die geoptimaliseerd was op mijn zoekwoorden. Vervolgens begon ik een linkbuilding campagne om mijn website hoog in Google te krijgen. Al na enkele weken kwamen de eerste kliks binnen. Tot de dag van vandaag verdien ik geld aan deze website.

Cpa Marketing.

Adsense is leuk, maar toch niet mijn ding. Je moet heel veel tijd aan je website besteden. Om je website goed te laten ranken in Google moet je namelijk veel unieke content schrijven en veel backlinks verkrijgen.
Cpa marketing is veel makkelijker. Bij cpa marketing draait het alleen om bezoekers. Je verdient geld als je gerichte bezoekers direct of indirect naar de adverteerder stuurt. Bijvoorbeeld de zogenaamde email submits. Dit zijn websites waar de bezoeker zijn email moet invullen om bijvoorbeeld een coupon te ontvangen. Mocht jij degene zijn die bezoekers een email adres laat invullen op de site van de adverteerder dan ontvang je daarvoor een vergoeding voor van 1,5 tot 2 dollar.
In mijn volgende artikel zal ik enkele voorbeelden geven hoe je kan verdienen met cpa marketing.

About the Author:

Pieter is reeds enkele jaren actief in de internet marketing wereld. Zelfstudie en het volgen van internet marketing cursussen hebben hem inmiddels een goed beeld gegeven van wat de mogelijkheden zijn om geld te verdienen op het internet. Dankzij de goede contacten met andere marketeers en de reputatie van dit blog, krijgt hij dikwijls de kans om nieuwe producten in te kijken, waarvan hij dan met plezier een review schrijft. Zijn doel? Ook jou duidelijk maken dat je geld kan verdienen op het internet!

One comment on “Van Adsense naar Cpa marketing.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge