jul
27
2013

Traffic explosie (fbx) review: SCAM waarschuwing!

Internetmarketingweblog.nl biedt onafhankelijke reviews van internet marketing cursussen.
Traffic Explosie FBX krijgt van ons een SCAM WAARSCHUWING.

Traffic explosie FBX: review

Allereerst geven wij even mee dat een gelijknamig product – traffic explosie – reeds bestond in de vorm van een e-book van Coen Olde Bijvank. Ondanks de benaming hebben beide producten verder niets met mekaar gemeen.

Wanneer je enkele minuten van beide salesvideo’s bekijkt zal je zien dat de Nederlandse salesvideo volledig vertaald is vanuit de salesvideo van Frank Parker. De stem die in de salesvideo van Traffic Explosie te horen is, is niet dezelfde als diegene die de videocursus zelf inspreekt.
Hoewel het kopiëren van salesvideo’s en inhoud dagelijkse kost is in de internet marketing wereld, brengt toch alvast wat vragen naar boven naar de authenticiteit van het product.

Ook de inhoud van de salesvideo roept vragen op, zo wordt bijvoorbeeld gezegd:

Vertrouwen is een belangrijk onderdeel van online succes. Veel mensen zullen pas iets van je aannemen wanneer ze weten wie je bent.

 

Het blijkt echter verdacht moeilijk om erachter te komen wie de eigenaar van deze traffic explosie – FBX – cursus is. Volgens een externe bron zou deze videocursus van ene Frank Mooijman afkomstig zijn, dit kunnen wij echter niet bevestigen.
De inhoud van de salesvideo is verder wel interessant: de spreker heeft genoeg van alle oplichters die ons enkel geld willen ontfutselen en zal ons een gratis manier geven om geld te verdienen op het internet.

Hoe? Dankzij de FBX, een ‘virtueel dier dat zelfstandig op het net op zoek gaat naar gerichte bezoekers voor jouw website‘. Om de spanning erin te houden wordt wel geheim gehouden wat die FBX precies is en via welke ‘geheime website‘ je hem kan loslaten.

Tot zover de gratis informatie, wil je ook zo’n FBX diertje in huis halen, dan zal je toch snel even €47 moeten betalen.

Traffic Explosie FBX: de inhoud

Wat betreft de inhoud van deze cursus zijn we snel rond: Op de homepage vinden we een korte introductievideo en enkele ‘bonussen’:

Traffic explosie FBX bonus

Als je goed kijkt zie je echter dat dit niet meer zijn dan affiliate producten die de verkoper commissie opleveren wanneer je ook hiervoor intekent.

Onder het tabje ‘TRAINING’ leer je hoe je virale video’s upload op je facebook pagina om zo bezoekers te genereren naar je affiliate links. Het virtuele dier dat op zoek gaat naar gerichte bezoekers blijkt dus een virale video en de ‘geheime website’ is facebook.
Dat deze techniek bezoekers kan genereren naar jouw website of affiliate link willen we best geloven maar of deze gericht zijn?
Is iemand die een grappig filmpje bekijkt over een zwaarlijvig persoon op een fiets geïnteresseerd over producten om af te vallen?

De verschillende video’s zijn:

  • downloaden en uploaden
  • verschillende niches
  • meer ‘shares’ krijgen
  • copyright schending voorkomen (is wellicht een inside joke, gezien de gekopieerde salesvideo ;)
  • meer vrienden en volgers
Zoals je ziet wordt haarfijn uitgelegd hoe je video’s kan uploaden op je facebook account, mocht je dat nog niet weten. Met wat geluk krijg je er ook wat nieuwe vrienden bij, deze wellicht ter vervanging van je oude facebook vrienden die je geblokkeerd hebben omdat je hen steeds producten wil verkopen.
Betaal je €47 extra voor de ‘bonus FBX’, dan krijg je ook toegang tot het tabje ‘kopieren en plakken’ waar je meteen enkele virale video’s kan downloaden. Word je daarbovenop nog lid van de ‘money club’ (€27) dan krijg je toegang tot gratis webinars die zowiezo voor iedereen beschikbaar zijn. Uiteraard verdient de eigenaar van de cursus ook weer commissie wanneer je besluit na deze webinars een product aan te kopen.

FBX: sales na verkoop

Vooraleer we deze review gepost hebben, mailden we onze leden met de vraag of zij ervaring hadden met deze cursus. Uit hun reacties bleek dat de eigenaar van de cursus niet/bijna niet reageert op aanvragen van kopers die meer informatie willen over de inhoud van de cursus of een eventuele terugbetaling.

Ook is in de disclaimer te lezen: ‘De uitgever verschaft de inhoud van de webpagina in de staat waarin deze zich feitelijk bevindt, zonder garantie of waarborg ten aanzien van de deugdelijkheid, geschiktheid voor een bepaald doel of anderszins.’ Hieruit maken wij alvast op dat de eigenaar de cursus Traffic explosie FBX al even waardeloos vindt als wijzelf.

traffic-explosie-FBX

Traffic explosie FBX: onze mening

Heel wat mensen zijn reeds in de val gelopen van dit virtuele FBX dier, zo blijkt uit de paypro score van deze cursus. De salesvideo’s zijn super misleidend, de inhoud van de cursus voldoet totaal niet aan de verwachtingen die gesteld worden en contact opnemen met de eigenaar blijkt bijna onmogelijk. Naast de zwakke inhoud zit het ledengedeelte vol met affiliate links die geen meerwaarde bieden aan de leden of een aanvulling zijn op de cursus maar enkel dienen om de zakken van de eigenaar verder te vullen.

Volgens ons kan geen enkel lid met enkel deze technieken zijn initiële investering terugverdienen.

Naar onze mening zijn deze cursus en de upsells het geld zeker niet waard en kan deze bestempeld worden als een SCAM. Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring met deze cursus, laat hieronder even een reactie achter.

About the Author:

Pieter is reeds enkele jaren actief in de internet marketing wereld. Zelfstudie en het volgen van internet marketing cursussen hebben hem inmiddels een goed beeld gegeven van wat de mogelijkheden zijn om geld te verdienen op het internet. Dankzij de goede contacten met andere marketeers en de reputatie van dit blog, krijgt hij dikwijls de kans om nieuwe producten in te kijken, waarvan hij dan met plezier een review schrijft. Zijn doel? Ook jou duidelijk maken dat je geld kan verdienen op het internet!

42 comments on “Traffic explosie (fbx) review: SCAM waarschuwing!

  1. Ik zie namelijk dat heel veel mensen de dupe zijn geworden van deze scam….Ik heb zelf ook overwogen deze aan te schaffen, gelukkig heb ik dit artikel eerst gelezen voordat ik aan de aanschaf begonnen ben.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge