mei
11
2011

De telefoongidswebsites oplichting?

 

De telefoongidswebsites

De telefoongids en gouden gids bieden een tool aan waar je zelf een website mee kan maken. Dit is op zich niet nieuw. Er bestaan al jaren soortgelijke websites die gratis dezelfde dienst aanbieden zie www.yolasite.com en www.weebly.com. Ik zou zelf nooit gebruik maken van dit soort tools omdat het alleen maar standaard en statische websites kan maken. Zo heb ik enkele voorbeelden mogen aanschouwen en kan je zeggen dat deze websites erg amateuristisch eruit zagen.

Doelgroep  telefoongidswebsites.

Ik heb zo het idee dat de telefoongids zich richt op offline mkb bedrijven en starters die nog geen website hebben. Het is makkelijk om deze onwetende ondernemers te overtuigen om online te gaan. Helaas zijn deze mensen niet bekend met de wereld van website makers en seo specialisten. Een goede vriend van mij heeft voor de Gouden Gids gewerkt en vertelde mij dat ondernemers in het mkb makkelijk betalen voor een dienst die ze niet begrijpen. Ik kan hier zo kwaad om worden omdat ik weet dat het niet zoveel hoeft te kosten.

De telefoongidswebsites pakket.

Als je 249 euro betaalt krijg je een website met 5 subpagina’s. Zoals ik al eerder zei zijn deze websites van een bedroevend niveau. Het pakket is inclusief domeinnaam en hosting. Dit kost in principe niet veel; een domeinnaam en webhosting kan je al voor 19 euro per jaar afnemen bij versio.
Je betaalt vervolgens ook nog 68 euro per maand aan seo en onderhoudskosten. Waar ze dit bedrag vandaan halen is voor mij echt onbegrijpelijk.

Alternatief  telefoongidswebsites.

Ik raad ondernemers voor 100 procent de telefoongidswebsites af. Het is een heel slecht pakket dat weinig waarde biedt voor datgene wat je betaalt. Binnenkort lanceer ik een product die het alternatief moet worden voor het pakket dat wordt aangeboden door de telefoongids.  Het is namelijk belangrijk om te weten dat de telefoongids zijn positie gaat verliezen aan Google. Heel veel ondernemers denken jammer genoeg nog steeds dat de telefoongids de manier is om als ondernemer online gevonden te worden. Dit is allang niet meer zo. Google heeft de markt overgenomen met haar dienst Google places. Als je je website optimaliseert en laat opnemen door Google places zal je het beste resultaat krijgen. Google geeft je als online ondernemer de kans om lokaal voor bepaalde zoekwoorden gevonden te worden. Mocht u advies willen dan kunt u contact met mij opnemen door een bericht achter te laten.

About the Author:

Pieter is reeds enkele jaren actief in de internet marketing wereld. Zelfstudie en het volgen van internet marketing cursussen hebben hem inmiddels een goed beeld gegeven van wat de mogelijkheden zijn om geld te verdienen op het internet. Dankzij de goede contacten met andere marketeers en de reputatie van dit blog, krijgt hij dikwijls de kans om nieuwe producten in te kijken, waarvan hij dan met plezier een review schrijft. Zijn doel? Ook jou duidelijk maken dat je geld kan verdienen op het internet!

5 comments on “De telefoongidswebsites oplichting?

 1. Ongelooflijk dat dit aangeboden wordt aan ondernemers. Dit is natuurlijk pure oplichterij. Zij hebben natuurlijk een grote naam en komen over als autoriteit met hun telefoongids.
  Trouwens de manier om ondernemers te strikken voor jouw diensten is de belofte dat ze heel veel extra omzet zullen gaan draaien, yeah right :-)
  De telefoongids gooi ik sowieso standaard weer in de papier container trouwens, wat een onzin om dat nog te verspreiden. Geen wonder dat ze proberen websites voor veel geld aan te smeren!

 2. Ik ben er helaas aan het begin van dit jaar wél ingetrapt. Het klonk allemaal ontzettend veel belovend en na een week of 2 nadenken heb ik besloten mijn website bij de telefoongids te laten bouwen.

  Ik had een heel duidelijk beeld van mijn website en heb dit onwijs vaak aangegeven maar ondanks mijn aanwijzingen kwam de telefoongids keer op keer met een soort rouw-website. Enorm donker, saai en totaal geen mooi visite kaartje. Toen ben ik zelf maar aan de slag gegaan en heb mijn website dus van top tot teen helemaal zelf gebouwd met behulp van de standaard (enorm saaie) template van DTG..

  Mij werd een hoge ranking bij google beloofd. Je zult direct resultaat merken werd mij verteld. Nu een kleine 5 maanden na het online gaan van mijn website heb ik nog geen enkele klant mogen ontvangen via google en ben ik ook nauwelijks vindbaar, enkel wanneer je mijn complete bedrijfsnaam invoert..

  Op mails wordt niet of nauwelijks gereageerd. En wanneer er al gereageerd word is het een belachelijk mailtje met de domste dingen. Ik moet zelf mijn klanten maar naar mijn site toe trekken. Tja, daar is google toch voor?

  Ik heb een jaar contract getekend voor 110 euro per maand (incl btw) maar ik ga nu alle mogelijkheden onderzoeken om hier onder uit te komen. Het is weggegooid geld!!

  Dus website bij de telefoongids (DTG) NIET DOEN!!!! Je wordt belazerd waar je bij staat!!

  • Hallo! Ik heb hetzelfde probleem gehad; ik was 245 euro PER MAAND kwijt; maar er zouden gouden ijsbergen mijn kant op drijven. Ik heb aangegeven bij de bandopname WAT er allemaal beloofd was en toen ik ze daar op wees konden ze de opname niet meer vinden. Ik heb toen ZOVEEL telefoontjes gehad en na 4 maanden was er nogsteeds NIETS gebeurd maar wel 1000 euro verder! Ik heb toen een enorme berg stront over alle afdelingen uitgereden en mijn geld werd teruggestort. Dit bedrijf is ZO bizar slecht dat het eigenlijk een intrekking van het KVK zou moeten ondergaan. Even voor google, want deze website is prima geindexeerd:

   SPOTZER is een SLECHT bedrijf (zij leveren de internet services)
   DTG zijn oplichters
   DE TELEFOONGIDS WEBSITES ZIJN SLECHT, BAGGER

   Succes telefoongids! als het goed is krijgen jullie met jullie unieke GOOGLE contract deze website snel naar beneden, binnen het uur, omdat jullie er 20 pagina’s er even boven kunnen zetten. GOOD LUCK amateurs!

 3. En dan nog heb je het nog niet eens gehad over die verschrikkelijke bedrijvengidsen. Ondernemers trap er niet in. Het kost duur en je hebt er geen moer aan. En je wordt maandenlang telefonisch gestalked.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge