jan
27
2013

Social media geld trein review.. ongezouten

-Deze cursus is niet meer beschikbaar-

socialmediageldtreinRamses van der Werf is één van de internet marketeers die me graag op de hoogte brengt wanneer hij een nieuw product lanceert. Zo kan ik jullie alvast in première vertellen dat Ramses binnenkort een nieuwe cursus lanceert over ..
artikel marketing!

Van zodra deze beschikbaar is volgt er uiteraard een review, intussen heb ik alvast even de tijd genomen om een ander product van Ramses te reviewen: de social media geld trein.

Eigenlijk komt dit product van de hand van Jarco van Beijeren, Ramses nam de technische kant op zich.
In deze cursus leert Jarco jou hoe je geld kan gaan verdienen door het inzetten van social media. Ideaal dus voor wie geen zin heeft om te bloggen of websites te bouwen.

Maar kunnen we wel spreken van een social media geld trein of is deze trein hetzelfde lot als de fyra bezegeld?

Jarco laat je in deze videocursus  stap voor stap zien wat hij zelf doet om gemiddeld 100 euro per dag te verdienen door gebruik te maken van Twitter, Facebook en Youtube. Het is geen ‘snel rijk formule’ maar een systeem waar je consequent mee aan de slag zal moeten om er zulke winsten mee te behalen.
Het recept is eenvoudig:  social media account + volgers + affiliate product = geld.
Het ledengedeelte bestaat dan ook uit de volgende modules:

Module 1 – Geld verdienen met Twitter

foutjeIn deze module leer je hoe je een twitter account opzet voor een bepaald keyword en hoe je deze een ‘professioneel’ uitzicht geeft. Professioneel blijkt een relatief gegeven want het voorbeeld dat door Jarco gegeven wordt heeft voor mij geen meerwaarde als twitter layout.

Zo verwerkt hij een url in de background image maar naar mijn mening is een bitly link in een niet – klikbare afbeelding even efficiënt als een snelheidsbegrenzer op een lada ..
(no offense jegens de lada-fans .. maar je begrijpt m’n punt ;) )

Wat me ook meteen stoort is het feit dat in deze eerste video verwezen wordt naar eerdere video’s – die er dus niet zijn- en naar links onderaan de video die eveneens nergens te vinden zijn.
Bovendien is de informatie niet altijd correct, zo wordt op een bepaald moment een kleine zoekwoorden analyse gedaan. Volgens Jarco slaan de termen ‘breed’ en ‘exact’ op respectievelijk ‘wereldwijd’ en ‘binnen Nederland’, terwijl dit eigenlijk betrekking heeft op de zoekwoorden combinatie en niet op de locatie.

Wat betreft de inhoud van de 2 video’s in deze module gaat het teveel over de ‘looks’ van de twitter account en veel te weinig over een concreet plan om volgers te gaan converteren tot klanten. En dat is wel waar het om draait als je hiermee geld wil gaan verdienen.

Module 2 – Geld verdienen met YouTube

Dé module voor wie een youtube account wil leren opzetten en door middel van windows movie maker een eenvoudig filmpje wil maken om een product te promoten. Voor wie echt geen ervaring heeft met internet en software valt hier vast wel wat nuttige informatie uit te halen maar wat mij betreft is het, net als bij de eerste module, allemaal wat kort door de bocht.

Jarco gaat ervan uit dat een youtube account en een eenvoudig promofilmpje voldoende is om wat centen te verdienen op youtube.

Feit is echter dat kwalitatieve video’s het beter doen op youtube en dus ook hoger in de zoekresultaten getoond worden. Maak jij een filmpje voor een niche met enige concurrentie, dan zal je op deze manier weinig/geen resultaat behalen.

Hoe reageer jij wanneer je een filmpje ziet op youtube dat duidelijk enkel opgemaakt is om een ebook aan te prijzen?

Juist, je klikt weg.
Je kan zeker geld verdienen met youtube, maar hou je dan vooral voor ogen dat je bezoeker op zoek is naar goede informatie. Geef je je bezoeker gratis informatie, dan kan je zo een band opbouwen en alsnog je product aanprijzen.

Module 3 – Geld verdienen met Facebook

In deze module laat Jarco  door middel van 4 video’s zien hoe je een Facebook Fanpage maakt en hoe je ervoor zorgt dat deze pagina veel “likes” gaat krijgen. Ook via deze pagina kan je dan weer producten gaan promoten. Deze module is redelijk compleet, echter ontbreken ook hier enkele verwijzingen onder de video’s waardoor het ook weer allemaal ‘net niet goed genoeg’ is.
Daarbovenop wordt er vanuit gegaan dat je met een maagdelijke facebook account – geen volgers of likers – likes gaat creëren simpelweg door posts te plaatsen op de account .. dat klinkt dan weer even logisch als vissen in je badkuip :)

Module 4 – Bonus

In de bonus module toont Jarco jou hoe je goedkoop bezoekers naar je pagina’s kan sturen, door advertenties op marktplaats. Ik ga er niet veel verder op in, alleen stel ik me vragen bij deze methode, vooral wat betreft het beleid van marktplaats hieromtrent.  Jarco spreekt overigens van CTR’s van 50% voor deze ads (daar zou elke marketeer wel voor tekenen!)  maar haalt zelf geen enkele klik uit de campagne die hij als voorbeeld gebruikt.

Social media geld trein review

Bij deze sluit ik de social media geld trein review af, niets te vroeg wat mij betreft :)

fyraDe samenwerking tussen Ramses en Jarco is wat mij betreft niet echt een succes gebleken en ik verwacht nu eenmaal meer van Ramses, hij is een man die normaal gezien heel veel waarde biedt en die heel goed weet hoe de internetwereld draait. Dat zie ik gewoon niet terug in deze cursus. Niet in de benadering naar de cursisten en al helemaal niet in de manier waarop hen geleerd wordt om geld te gaan verdienen met social media.

 

Mijn idee over social media: geef waarde aan je bezoekers. Als je je op social media gaat richten met slechts 1 doel, geld verdienen, dan kom je gegarandeerd van een kale reis thuis.

Toch een lichtpuntje: bij de social media geld trein cursus krijg je gratis de facebook miljonairs module van Ramses erbij.

Zouden de 2 heren zelf gevonden hebben dat er nood was aan meer waardevolle informatie? :)

 

About the Author:

Pieter is reeds enkele jaren actief in de internet marketing wereld. Zelfstudie en het volgen van internet marketing cursussen hebben hem inmiddels een goed beeld gegeven van wat de mogelijkheden zijn om geld te verdienen op het internet. Dankzij de goede contacten met andere marketeers en de reputatie van dit blog, krijgt hij dikwijls de kans om nieuwe producten in te kijken, waarvan hij dan met plezier een review schrijft. Zijn doel? Ook jou duidelijk maken dat je geld kan verdienen op het internet!

4 comments on “Social media geld trein review.. ongezouten

 1. Ben ook in de Social Media Geld Trein gestapt en ik ben er wel tevreden over. Pieter jij hebt misschien meer ervaring met internetmarketing waardoor je wat oneffenheden in de cursus ziet. Maar er zit toch een heel groot voordeel aan deze cursus en dat is de support van Jarco. Als je vrienden met hem wordt op Facebook krijg je binnen een paar dagen al je vragen beantwoord over de cursus en andere internet marketing mogelijkheden. Hij helpt startende internetmarketeers graag en dat vind ik ook een enorm pluspunt.
  Diana onlangs geplaatst..Zoek jij iets dat online makkelijk verdient?My Profile

  • Hey Diana,
   fijn dat je even de moeite neemt om te reageren, daaraan zie je dat meningen uiteraard verschillen.
   Ik heb zelf geen persoonlijk contact met Jarco, dus als hij effectief beschikbaar is voor persoonlijke vragen dan is dat wel een heel groot pluspunt. In dat opzicht lijkt hij dan heel erg op Ramses, die dat in mijn ogen ook top doet.
   Er zitten vast elementen in de cursus die bruikbaar zijn, uiteraard is het belangrijk dat je weet hoe je een account opzet etc. maar in mijn ogen biedt de cursus niet voldoende inzicht in het effectief omzetten tot een geldbron, snap je?
   Hoe bouw je die band op met je ‘volgers’ zodat ze klant worden? Dat mis ik aan de cursus, wanneer je je enkel richt op producten promoten, dan ga je heel weinig resultaat behalen, zeker weten.

   Ook lijkt het mij allemaal wat snel in mekaar gezet. De eerste video die verwijst naar andere eerdere video’s, verwijzingen die ontbreken en af en toe foute informatie die gegeven wordt.. Als je je positioneert als kenner in de markt dan verwacht ik wel dat deze informatie gewoon klopt.
   Wellicht had Ramses naast de technische kant beter ook toezicht gehouden op de inhoudelijke kant, ik ben ervan overtuigd dat het beter kan.
   Ramses heeft me overigens persoonlijk laten weten dat hij meer heeft aan een kritische review, zodat eventuele minpunten aangepakt kunnen worden.

   • Hallo pieter,

    Ieder zijn eigen ervaring met jarco, Maar ik kan je vertellen dat het support van jarco echt 100% goed en betrouwbaar is! Ik heb namelijk contact met hem op skype en voor iedere vraag die ik aan hem stel krijg ik antwoord erop. Hij heeft me zelf enorm goed op weg geholpen met me eerste website! Daar kan ik hem maar niet genoeg voor bedanken. En wat betreft de cursus SMGT, ik zelf vind het voor een beginner lekker duidelijk genoeg.

    geld verdienen met twitter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge