feb
5
2012

seo checklist

seo checklist

Zopas kwam ik deze seo checklist tegen die ik jullie zeker met jullie wil delen. Reeds honderden webmasters gebruiken deze seo checklist om hun seo score te verbeteren, met allemaal zeer positieve recenties tot gevolg! Een aanrader dus!

Seo is een onmisbaar begrip voor al wie actief is in de internet marketing. Seo of zoekmachine optimalisatie omvat alle activiteiten om een website of pagina hoger te laten scoren binnen de zoekmachines door het naar voor brengen van relevante zoekwoorden, trefwoorden en zoekopdrachten.

seo checklist afbeeldingEnkele van de belangrijkste plaatsen waar je je keyword laat voorkomen:

  • in de titel van je pagina
  • in de url van je pagina
  • in je tekst. Een keyword density van 3-7% is goed, een hogere density is af te raden
  • in je inkomende links, zo is het goed als een andere website met jouw keyword als ankertekst linkt naar jouw website
  • in titels binnen je pagina. Gebruik je keyword in de head tags
  • alt tag van je afbeeldingen
  • metatags. Hoewel metatags niet meer de zelfde waarde hebben als vroeger kan het zeker geen kwaad deze toch nog op te nemen

Verder doe je er ook goed aan om relevante keywords en variaties in je tekst op te nemen. Zo gebruik ik hier naast de term ‘keywords’ ook ‘zoekwoorden’, in zowel meervoud als enkelvoud.
Let ook op dat je niet je website gaat volproppen met keywords die geen relevantie hebben ten opzichte van mekaar.
Stel, je hebt 2 interessante affiliate producten, enerzijds een dieet product, anderzijds een internet marketing cursus.
Je kan in dit geval best opteren voor 2 afzonderlijke websites om deze producten te promoten, in plaats van deze op te nemen in 1 en dezelfde website.

Heb je een wordpress website dan bestaat hiervoor een heel handige plugin, yoast seo plugin.

Uitgebreide seo checklist?

Bovenstaande seo checklist is zeer beknopt, wil je een uitgebreide seo checklist met meer dan 122 onderdelen in verschillende categorie├źn, bekijk dan zeker deze website!

About the Author:

Pieter is reeds enkele jaren actief in de internet marketing wereld. Zelfstudie en het volgen van internet marketing cursussen hebben hem inmiddels een goed beeld gegeven van wat de mogelijkheden zijn om geld te verdienen op het internet. Dankzij de goede contacten met andere marketeers en de reputatie van dit blog, krijgt hij dikwijls de kans om nieuwe producten in te kijken, waarvan hij dan met plezier een review schrijft. Zijn doel? Ook jou duidelijk maken dat je geld kan verdienen op het internet!

One comment on “seo checklist

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge