jan
18
2012

Paypro voor België?

Dit artikel is niet meer actueel.
PayPro ondersteunt zowel Nederlandse als Belgische ondernemers.

Paypro nog te gebruiken voor affiliates en verkopers buiten Nederland?

Paypro_logoPaypro affiliates en verkopers hebben het wellicht reeds vernomen: paypro biedt vanaf 01/01/2012 geen betaaldiensten meer aan buiten Nederland.
Aangezien dit jammer genoeg niet altijd goed gecommuniceerd werd naar de klanten toe schrijf ik hier een korte toelichting.

Paypro is al geruime tijd dé partner voor Nederlandstalige informatieproducten als e-books, cursussen en software.
Je kan bij paypro terecht om je product te promoten of je kan er andermans producten opzoeken die je zelf gaat promoten. Bovendien heb je de beschikking over een betaaldienst waardoor jouw klanten je product door middel van ideal of paypal kunnen aankopen.

Ikzelf ben ook actief als paypro affiliate, zo bied ik op deze website bijvoorbeeld een linkje naar een van de meest bekende internet marketing cursussen, internetgeheimen van JP.
Aangezien ik de strategie die besproken wordt in deze cursus zelf hanteer was ik begin januari op zoek naar een leuke niche.
Ik vond een leuke niche en een bijbehorend informatieproduct, tevens beschikbaar gesteld op paypro. Omdat ik steeds benieuwd ben naar de inhoud van de producten nam ik alvast even contact op met de verkoper. Op die manier kan ik meestal een deel van de inhoud bekijken en kan ik relevante, kwalitatieve content aanbieden op mijn niche website.

Deze verkoper wist me echter te zeggen dat paypro geen betaaldiensten meer aanbood voor België. De info hierover is te vinden op de paypro website.
Blijkbaar kunnen Belgische verkopers er niet meer terecht, ik hoopte in ieder geval dat ik als affiliate er wel nog terecht kon. Bovendien had ik nog een aardig saldo openstaan op mijn account.
Op bovengemelde pagina staat echter verontrustend nieuws voor Belgische affiliates:
“Ik ben alleen affiliate, kan ik dan als buitenlandse (rechts)persoon bij PayPro terecht?
Nee.
PayPro beheert het geld op je account en is daarom betaaldienstverlener. Dit betekent dat PayPro betaaldiensten zou verlenen aan een buitenlandse (rechts)persoon. Dit mag PayPro alleen doen aan Nederlandse (rechts)personen.”

Na contact met paypro blijkt dat de beslissing of Paypro nog actief kan blijven in België, in handen ligt bij de Belgische bank. Zij buigen zich momenteel over de beslissing of paypro al dan niet actief mag blijven in België.
Tot die tijd kunnen Belgische affiliates er wel nog terecht. Mocht de Belgische bank een negatieve beslissing nemen dan stopt dit alsnog maar zal er een voldoende opzegtermijn voorzien worden zodat Belgische affiliates hun openstaande tegoed kunnen opnemen. Verder nieuws volgt dus zeker nog.

Ik hoop alvast dat dit beter gecommuniceerd wordt naar de klanten toe, aangezien noch de Belgische verkoper, noch ik als affiliate, op de hoogte gebracht waren van deze belangrijke wijzigingen.

Aanvulling 30/01/2012, ontvangen van paypro support:
Momenteel lijkt het er op dat PayPro de “grote” vergunning gaat krijgen en daarmee zouden alle probleem opgelost zijn.
Meld je nu aan bij paypro.

About the Author:

Pieter is reeds enkele jaren actief in de internet marketing wereld. Zelfstudie en het volgen van internet marketing cursussen hebben hem inmiddels een goed beeld gegeven van wat de mogelijkheden zijn om geld te verdienen op het internet. Dankzij de goede contacten met andere marketeers en de reputatie van dit blog, krijgt hij dikwijls de kans om nieuwe producten in te kijken, waarvan hij dan met plezier een review schrijft. Zijn doel? Ook jou duidelijk maken dat je geld kan verdienen op het internet!

11 comments on “Paypro voor België?

 1. Wil me gaan inschrijven bij paypro maar aangezien ik belg ben is dit dus geen goed idee
  heeft er iemand een andere site die wel aan belgen uitbetalen?

    • Clickank is inderdaad de internationale tegenhanger van Paypro.
     Wil je Nederlandstalige producten gaan promoten dan zal je bij paypro zeker wat vinden.

   • Hey Pieter,

    Heb me geregistreerd op paypro alles ging goed,maar ze wilde mijn IBAN rekening niet aanvaarden heb alles 3 x gecheckt zelfs zonder spaties ingegeven

    Heb mijn account ondertussen verwijderd,daarna een mailtje gestuurd waarom ze mijn IBAN niet aanvaarden.
    Denk toch dat belgen hier niet meer welkom zijn.

    Heb jij enig idee hoe dit zou kunnen?

    Mvg,

    Wes

    • Wesley,
     Belgen zijn zeker welkom hoor, heb hier zelf uitvoerig navraag naar gedaan.
     Bij het registreren kan het wel eens fout gaan, bij mij was het vooral lastig om m’n account goedgekeurd te krijgen.
     Ik kreeg een code bij een eerste kleine overboeking maar dit was niet de juiste code op m’n account te activeren.
     Gelukkig word je wel steeds goed geholpen door de support, gewoon even geduld hebben.

     Je zal zien dat het zeker de moeite waard is om te registreren. Succes!
     (PS heb je nog vragen stuur gerust een mailtje, ik help graag waar het kan)

 2. lijkt…… in orde te komen… Wel vaag, vind je niet?
  Jij kan er natuurlijk ook niks aan doen, maar “lijkt”, geeft me weinig zekerheid….

  • Hey Mattias, het lijkt in orde te komen met de vergunning van paypro, goed nieuws dus :)
   Van zodra we meer weten vullen we deze info aan uiteraard

 3. Bedankt voor de info, hier was ik zelf naar op zoek.
  Ik heb ook 1 website waarbij ik een pay pro product verkoop, ben dus ook erg benieuwd naar het vervolg!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge