okt
17
2014

PayPro prijzen gewijzigd: een nieuw begin of het einde?

Paypro kondigde het al enige tijd aan; de prijzen van hun dienst zijn gewijzigd. Hoewel ze zichzelf profileren als ‘de goedkoopste’, blijkt daar echter nogal wat onduidelijkheid over te zijn. Hoe zit dat nu precies?

Paypro prijzen

paypro prijzen

PayPro biedt je de mogelijkheid om snel en eenvoudig betaalmogelijkheden op te zetten voor je digitale producten. Zoals je in het overzicht hierboven kan zien zijn de meest populaire payment providers ondersteund, waardoor zowel Belgische als Nederlandse verkopers gebruik maken van het platform. Een andere troef is zijn eenvoud; binnen enkele minuten kan je je betaalservice opzetten voor je producten en starten met betalingen te ontvangen. Geen ingewikkelde installaties van bijvoorbeeld plugins, geen accounts aanvragen bij de verschillende payment providers, de facturatie verloopt automatisch en er zijn weinig randvoorwaarden en geen opstartkosten (dit is niet langer het geval, zie lager in deze post). De kosten voor het ontvangen van betalingen zijn gedaald; voorheen betaalde men 1 Euro + 8,5% transactiekosten.

PayPro affiliate netwerk

Naast de betaaldienst biedt PayPro ook de mogelijkheid om je producten beschikbaar te stellen aan een netwerk van affiliates, die jouw producten kunnen promoten voor een bedrag dat je zelf bepaalt.  Het platform heeft momenteel meer dan 30000 affiliates, die maandelijks meer dan 50000 Euro aan omzet genereren voor de voornaamste producteigenaars.

We kunnen dus gerust stellen dat Paypro zijn succes te danken heeft aan de producteigenaars en affiliates. Maar die zullen met de nieuwe PayPro tarieven wel heel wat moeten inboeten op commissie en inkomsten. Wie producten verkoopt via affiliates draagt naast de kosten voor de betreffende betaalmethode namelijk nog een deel van de inkomsten af aan PayPro. Daarbij kan gekozen worden tussen twee modellen:

 • ‘Sale based’ – 8,5% van het verkoopbedrag
 • ‘Commission based’ – 25% van de affiliate commissie
De verkoop van digitale producten is erg lucratief omdat er, eens het product gecreëerd is, weinig kosten verbonden zijn aan de verkoop en distributie ervan. Affiliate commissies van 50% zijn dus zeker geen uitzondering. Echter, met de nieuwe PayPro prijzen en een bijdrage van 25% van de affiliate commissie aan PayPro, zou dit betekenen dat verkopers meer dan 62,5% van hun verdiensten afdragen. Een andere mogelijkheid is dat zij hun commissies voor affiliates verlagen, maar daardoor wordt het product dan weer minder interessant om te promoten, wat op termijn het aantal verkopen zal doen dalen.

Maandelijkse kosten

Naast de verhoging van de af te dragen commissie aan PayPro zijn ook de standaard functionaliteiten niet langer gratis. Wil je producten via PayPro verkopen dan betaal je voortaan 15 Euro per maand om de betaalopties te gebruiken. Wil je daarnaast ook bankoverschrijving ontvangen, betaal je 7,5 Euro extra en voor debiteurenbeheer betaal je nog eens 15 Euro extra.
Als verkoper kan je er ook voor kiezen om je klanten maandelijks te laten betalen door middel van een abonnement, bijvoorbeeld wanneer je een cursus verkoopt waar maandelijks nieuwe content bij komt. Voortaan zal je daarvoor 25 Euro per maand moeten betalen.
maandelijkse kost PayPro

Extra kosten PayPro

Vrijwel alle features van PayPro die voorheen gratis waren zijn nu betalend. Wellicht was dit van bij het begin de strategie van PayPro om eerst aan populariteit te winnen, en vervolgens aan de kassa te passeren. Ook facturatie en notificaties worden dus betalende opties.
PayPro kosten

De toekomst van PayPro

Heel wat product eigenaren zijn niet te spreken over de nieuwe PayPro tarieven en kijken uit naar alternatieve platformen als SharePay. Of PayPro dus echt voordeel zal doen met deze tariefwijziging, moet nog blijken.
paypro klachten
Het lijkt erop dat PayPro zich meer wil richten op webshop eigenaren die PayPro gebruiken om de betaalmogelijkheden, facturatie en nieuwe mogelijkheden als opmaken van offertes. In de verdiensten van verkopers en affiliates wordt aardig gesneden en er komen vaste maandelijkse kosten, waardoor de drempel voor nieuwe verkopers een pak hoger ligt. Of dit betekent dat we binnenkort minder producten van lage kwaliteit in het PayPro netwerk zullen zien, moet nog blijken.
Wat denk jij? Deel je mening in de comments.

 

About the Author:

Pieter is reeds enkele jaren actief in de internet marketing wereld. Zelfstudie en het volgen van internet marketing cursussen hebben hem inmiddels een goed beeld gegeven van wat de mogelijkheden zijn om geld te verdienen op het internet. Dankzij de goede contacten met andere marketeers en de reputatie van dit blog, krijgt hij dikwijls de kans om nieuwe producten in te kijken, waarvan hij dan met plezier een review schrijft. Zijn doel? Ook jou duidelijk maken dat je geld kan verdienen op het internet!

7 comments on “PayPro prijzen gewijzigd: een nieuw begin of het einde?

 1. Ik ben het ook niet eens met de veranderingen, maar heb je keus op dit moment in Nederland? Ik denk dat zij een ‘shift’ gaan maken naar meer kwaliteit, meer webshops inderdaad (niet de hele grote, want die weten wel beter), maar ze zijn vooral bezig om het voor product eigenaren het erg moeilijk te maken in Nederland. Voor affiliates zal het een worst zijn, dat dit gebeurt, maar de eigenaren van eventuele producten zullen moeite hebben met het betalen van een maandelijks bedrag hiervoor.

  Ik hoop dat Sharepay nu echt gas gaat geven mijn verdere ontwikkeling van hun netwerk, en dat we (de grotere jongens) met z’n allen de producten bij hun gaan onder brengen, en dat we Paypro gaan bedanken voor de mooie jaren die we hebben gehad bij hun.
  Frank Edens onlangs geplaatst..Gratis Follow Backlink met Ultra Domein WaardesMy Profile

 2. Beste Pieter,
  Met respect voor je mening over PayPro, mag ik je wel wijzen op een klein rekenfoutje in je bericht.
  Je schrijft: ….”met de nieuwe PayPro prijzen en een bijdrage van 25% aan PayPro, zou dit betekenen dat verkopers 75% van hun verdiensten afdragen.”
  Volgens mij moet je rekenen 50% voor de affiliate + 25% van 50% voor PayPro = 62,50 % i.p.v. 75%.

  Beste groet

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge