sep
5
2011

Pagerank en het belang ervan.

Wat is pagerank?

Pagerank is een score van 0 tot 10 die Google geeft aan een pagina. Elke pagina van een website krijgt dus een score van 0 tot 10. De pagerank van een pagina kan je achterhalen door een pagerank toolbar te installeren. Voor elke browser is er wel 1 te vinden. Ik werk zelf met Google chrome en heb een pagerank extensie geinstalleerd.

Pagerank en linkbuiding.

Waarom is het zo belangrijk om de pagerank te weten van een website of pagina. Een backlink van een pagina met een hoge pagerank is beter voor de stijging van je website in de zoekresultaten dan een backlink van een pagina met een pagerank van 0. Eigenlijk is de pagerank een rapportcijfer die Google geeft aan een website of pagina. Als je backlinks kan krijgen die afkomstig zijn van pagina’s met een hoge pagerank dan zie je dat Google je snel doet stijgen in de zoekresultaten. Google leidt hier namelijk uit af dat belangrijke websites jouw website ook belangrijk vinden.

Seo en Pagerank.

Als je snel wil stijgen in de zoekresultaten dan moet je op zoek gaan naar backlinks die je op een pagina kan plaatsen met een hoge pagerank. Hoe hoger hoe beter. Focus je op pagina’s met een pagerank score van 1 tot en met 3. De reden hiervoor is dat het heel moeilijk is om een gratis backlink te verkrijgen op een pagina met een pagerank van 4 of hoger. Het is zelfs beter om 10 backlinks te hebben met een pagerank van 1 dan 500 backlinks met een pagerank score van 0. Uit mijn eigen ervaring is gebleken dat kwaliteit loont en kwaniteit niet. Vaak maken beginnelingen de fout om zoveel mogelijk backlinks te verkrijgen. Terwijl een internet marketeer met ervaring al zijn concurrenten verslaat met 10 goede backlinks. Wees dus verstandig en ga voor kwaliteit.

 

About the Author:

Pieter is reeds enkele jaren actief in de internet marketing wereld. Zelfstudie en het volgen van internet marketing cursussen hebben hem inmiddels een goed beeld gegeven van wat de mogelijkheden zijn om geld te verdienen op het internet. Dankzij de goede contacten met andere marketeers en de reputatie van dit blog, krijgt hij dikwijls de kans om nieuwe producten in te kijken, waarvan hij dan met plezier een review schrijft. Zijn doel? Ook jou duidelijk maken dat je geld kan verdienen op het internet!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge