okt
6
2011

Pagerank algoritme.

Pagerank obsessie.

Ik geef het toe; ik heb een obsessie voor pagerank. De wereld van zoekmachine optimalisatie specialisten is verdeeld in twee kampen. De ene waaronder ik val hecht heel veel waarde aan de pagerank van een pagina, terwijl het andere kamp een pagerank score een overrated getal vindt.
Ik heb echt enorm veel gelezen over seo (zoekmachine optimalisatie) en ook veel technieken toegepast. Elke internet marketeer die ik ken en die resultaat boekt heeft het altijd over pagerank als hij over zijn technieken spreekt.  De kern van het verhaal is dat backlinks die van een pagina komen met een hoge pagerank  en die naar jouw site linken een boost geven aan jouw pagina in de zoekresultaten van Google. Het ligt natuurlijk iets gecompliceerder dan dit, maar in principe is dit de manier dat voor mij het beste werkt.

Pagerank 3

In het begin van mijn internet marketing ”carriere” maakte ik de fout zoals vele die maken. Ik dacht dat hoe meer backlinks ik verzamelde hoe hoger ik in de ranking zou stijgen in de Google zoekresultaten. Dit werkte niet zoals ik gehoopt had. Uiteindelijk ben ik me gaan verdiepen in linkbuilding strategieën. Ik leerde het belang van kwalitatieve backlinks.
Laatst keek ik naar een van mijn vele websites die in korte tijd naar pagerank 3 was gegaan. De website heeft maar 3 inkomende links van hoge pagerank websites. De website doet het goed in de zoekresultaten en scoort op de belangrijkste zoekterm.

Update: De pagerank toolbar ligt er enkele dagen uit. Google heeft de servers veranderd waardoor de toolbars niet meer geupdate worden. Dit zal snel opgelost worden.

Hieronder tref je een tabel die weergeeft hoe het pagerank algoritme ongeveer werkt:About the Author:

Pieter is reeds enkele jaren actief in de internet marketing wereld. Zelfstudie en het volgen van internet marketing cursussen hebben hem inmiddels een goed beeld gegeven van wat de mogelijkheden zijn om geld te verdienen op het internet. Dankzij de goede contacten met andere marketeers en de reputatie van dit blog, krijgt hij dikwijls de kans om nieuwe producten in te kijken, waarvan hij dan met plezier een review schrijft. Zijn doel? Ook jou duidelijk maken dat je geld kan verdienen op het internet!

One comment on “Pagerank algoritme.

 1. Hallo
  Sorry dat ik dit moet zeggen, maar ik ben het niet echt eens over die kwalitatieve backlinks. Ik vind dat echt een fabeltje dat Google waarschijnlijk zelf heeft gelanceerd.
  In elk geval dat je me nu geloofd of niet, dat verhaal van die kwalitatieve backlinks geld toch niet bij mij.
  Google is niet God en heeft niet altijd gelijk.
  Groetjes wesp333
  wesp333 onlangs geplaatst..Hold meMy Profile

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge