okt
28
2011

Niche Marketing

Wat is Niche Marketing?

Niche Marketing is marketing dat zich richt op een specifiek segment binnen een markt. Een niche is voor internet marketeers aantrekkelijker dan een markt (wat ook wel een vertical wordt genoemd) om 2 redenen:

  • Niches zijn makkelijker te marketen
  • Niches hebben vaak meer gerichte bezoekers

Ik zal een voorbeeld geven. Stel je wilt een website beginnen in de afslank markt. Dit is uiteraard een grote markt met hoge concurrentie. Zoekwoorden zoals afslanken en afvallen zijn zoekwoorden waar je heel moeilijk op kan ranken. Bovendien zijn de zoekwoorden te algemeen. Een bezoeker die zoekt op deze zoekwoorden is meestal niet op zoek naar een product, maar eerder naar informatie.
Wanneer je echter richt op een niche binnen de markt “afvallen” zal je meer gerichte bezoekers ontvangen. Deze bezoekers zijn dan ook makkelijker om te zetten in een conversie.

Hoe vind je een niche?

Een niche is heel makkelijk te vinden. Je kan de keywordtool van Google gebruiken en dan een zoekwoord intypen met betrekking tot de markt waarop je je wilt richten. Vervolgens zoek je naar geschikte zoekwoorden die weinig concurrentie hebben en zich richt op doelgerichte bezoekers. In de dieet markt is bijvoorbeeld dr frank dieet een niche.

Je kan ook een zoekwoord typen in Google. Wanneer je bijvoorbeeld afvallen typt in Google dan krijg je onder de laatste zoekresultaat gerelateerde zoekwoorden te zien:

Afvallen buik is een aantrekkelijke niche net zoals afvallen zonder dieet. Wanneer je je richt op deze zoekwoorden zal je website eerder resultaat behalen dan een website die zich richt op een markt.

 

 

About the Author:

Pieter is reeds enkele jaren actief in de internet marketing wereld. Zelfstudie en het volgen van internet marketing cursussen hebben hem inmiddels een goed beeld gegeven van wat de mogelijkheden zijn om geld te verdienen op het internet. Dankzij de goede contacten met andere marketeers en de reputatie van dit blog, krijgt hij dikwijls de kans om nieuwe producten in te kijken, waarvan hij dan met plezier een review schrijft. Zijn doel? Ook jou duidelijk maken dat je geld kan verdienen op het internet!

4 comments on “Niche Marketing

  1. Misschien overbodig om te zeggen, maar je richting op keywords met het woord gratis is natuurlijk ook meer een soort zinloos tijdverdrijf :-)

  2. Ik moet zeggen dat ik hier al veel intressante dingen heb gelezen. Wat ik bijvoorbeeld hier wel vindt en op de andere “grote sites” niet vindt: hoe het zit met dat van paypro voor belgiĆ«. Wat echt wel balen is pfff. Doe zo verder.
    Soepdieet onlangs geplaatst..Wat is een crashdieet?My Profile

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge