sep
2
2012

Gratis capture page met voorbeeldtemplate

Eén zinnetje dat je van elke internet guru wel eens hoort is: ‘money is in the list’.

De grote gedachte hierachter is dat, wanneer je bijvoorbeeld adverteert voor een bepaald product op je website, je je bezoekers nooit rechtstreeks naar de salespage van je product leidt.
De kans is namelijk groot dat ze jouw product zullen bekijken, dat ze niet meteen overgaan tot een aankoop maar eerst wat extra informatie willen opzoeken op het www. Grote kans dat ze achteraf het door jou gepromote product of een alternatief product elders kopen.
Geen verkoop dus, geen verdiensten, geen contactgegevens van je potentiële klant.

Dat is de reden waarom een capture page of squeeze page in het leven geroepen werd: vooraleer je klant naar je salespage te leiden verleid je hem eerst om z’n email adres achter te laten.

Op die manier kan je je klant op de hoogte houden van updates, promoties, interessant nieuws en kan je uiteraard steeds terugverwijzen naar je salespage.

Wat is een goede capture page?

Capture page generator- Een goede capture page heeft enkele catchy slagzinnen die meteen de aandacht van je bezoeker trekken. Verschillende studies hebben aangewezen dat bijvoorbeeld een rode header het meeste leads genereert, omdat dit het best de aandacht trekt.

- Gebruik indien mogelijk klanten recensies. Dit geeft steeds een toegevoegde waarde voor de geloofwaardigheid van je product.

- Zet je naam en contactgegevens onderaan de pagina. Tracht je naam in een handgeschreven lettertype te zetten. Dit oogt persoonlijker.

- Vertel je klant kort en bondig wat het hen opbrengt wanneer ze hun email adres achterlaten. De beste manier om snel leads te verzamelen is het weggeven van een gratis premium zoals een ebook, stukje software …

- Gebruik waar mogelijk een video om je bezoeker extra, boeiende info mee te geven

- Gebruik een eenvoudig formulier waar je bezoeker naam en email adres kan achter laten.

- Naar gelang je lijst groeit zal je meer nood hebben aan een goede partner voor het versturen van je emails. Denk daarbij aan aweber, mailchimp of yourmailinglistprovider. Met deze laatste kan je tot een bepaald aantal inschrijvingen gratis versturen.

De makkelijkste manier om een gratis capture page aan te maken is via deze website

De volgende stap is het instellen van je mailing account zodat je mails automatisch verzonden worden naar je lijst. Hierop gaan we later, in een ander topic, verder in.

About the Author:

Pieter is reeds enkele jaren actief in de internet marketing wereld. Zelfstudie en het volgen van internet marketing cursussen hebben hem inmiddels een goed beeld gegeven van wat de mogelijkheden zijn om geld te verdienen op het internet. Dankzij de goede contacten met andere marketeers en de reputatie van dit blog, krijgt hij dikwijls de kans om nieuwe producten in te kijken, waarvan hij dan met plezier een review schrijft. Zijn doel? Ook jou duidelijk maken dat je geld kan verdienen op het internet!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge