jan
10
2012

Google panda update: invloed op niche sites.

Google panda update

Je hebt er vast van gehoord: de google panda update.
Deze google update was een nieuwe stap in de strijd om website met weinig relevante en kwalitatieve content te weren van de eerste pagina’s van google.
Lees hier alles over de google panda update.

Gevolgen voor niche sites

google panda update

google panda update: gevolgen voor niche sites

Niche sites zijn een felbegeerd item voor de huidige internet marketeers. Onder andere de cursus internet geheimen van JP draait vooral rond het opzetten van winstgevende niche sites. Het concept is even eenvoudig als doeltreffend: je gaat op zoek naar kleine niches en bijbehorende long tail keywords met een degelijk zoekvolume en weinig concurrentie. Hiervoor ga je je niche site opzetten met enkele berichten over het door jou gekozen keyword.

Google geeft met zijn google panda update echter te weten dat zulke sites met relatief weinig content geen garantie meer bieden voor topposities binnen de zoekresultaten.

Enkele tips

Google wil de gebruikerservaring van zijn bezoekers optimaliseren en de sites tonen die het best aanleunen bij de zoekopdracht. De google panda update is slechts 1 van de honderden updates in 2011.
Bekijk jouw niche sites met een kritische blik. Biedt jouw niche site de informatie die jij zou willen vinden bij een zoekopdracht naar jouw keywords? Geef je niet teveel aandacht aan affiliate links of adsense blokken? Is je content volledig of blijf je nog met vragen zitten? Zit je pagina volgestouwd met je keywords?

Deze zaken kan je aanpakken door bijvoorbeeld je pagina’s uit te breiden met meer gerelateerde onderwerpen. Zo kan je hoofdpagina de nodige informatie verschaffen over een bepaalde niche met het daartoe behorende long tail keyword.
Binnen deze hoofdpagina link je dan weer naar categorieën die op zich weer een subniche vertegenwoordigen.
Bijvoorbeeld: je website handelt over ‘gezond afvallen’. Als we het vergelijken met de structuur van een boom, is dit de ‘stam’ van je website.
Je kan nu verschillende categorieën, ‘takken’, gaan aanmaken voor bijvoorbeeld ‘afvallen door te sporten’,  ‘afvallen met smoothies’, ‘mentaal dieet’ …

De voordelen

Het grote voordeel van deze manier van werken is dat je website een ruimere content zal bevatten. Door het aanbieden van gerelateerde content zal je website meer autoriteit krijgen. Ook je bezoekers zullen langer op je website blijven, je wil ze namelijk niet meer op elke mogelijke manier naar je affiliate links leiden, je biedt nu ook waardevolle content, wellicht zelfs meer naar datgene waarnaar ze opzoek waren in eerste instantie.
Bovendien kan je je richten op meerdere kleine niches die elk op zich een kleine stroom bezoekers genereren naar je hoofdpagina.

Een ander waardevolle tip om je nieuwe pagina’s te wapenen tegen de google panda update, link ook vanuit je oudere pagina’s naar je nieuwe pagina’s.
Deze richting van interne linkbuilding wordt nogal eens over het hoofd gezien maar doordat je oudere pagina’s wellicht reeds wat autoriteit verworven hebben kan je die op deze manier makkelijker doorgeven naar je nieuwe pagina’s.

About the Author:

Pieter is reeds enkele jaren actief in de internet marketing wereld. Zelfstudie en het volgen van internet marketing cursussen hebben hem inmiddels een goed beeld gegeven van wat de mogelijkheden zijn om geld te verdienen op het internet. Dankzij de goede contacten met andere marketeers en de reputatie van dit blog, krijgt hij dikwijls de kans om nieuwe producten in te kijken, waarvan hij dan met plezier een review schrijft. Zijn doel? Ook jou duidelijk maken dat je geld kan verdienen op het internet!

One comment on “Google panda update: invloed op niche sites.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge