apr
15
2012

fouten van een internet marketeer

Google blijft ons, internet marketeers, bezig houden. Search engine optimalisatie is dan wel een onmisbare factor, wat vandaag de regel is kan morgen alweer verouderd zijn.
In deze post wil ik jullie wijzen op een dooddoener voor je google posities: duplicate content.

duplicate contentWist je dat je eigen website wel eens vol duplicate content kon staan?

Het is wellicht even schrikken maar wanneer je een eigen website aanmaakt met bijvoorbeeld wordpress, zoals dit blog, kan je wel eens je eigen ruiten ingooien wanneer je te ijverig aan het werk gaat!

Enkele aandachtspunten die vaak aan onze aandacht ontsnappen:
1) wanneer je gebruik maakt van categorieën in je blog, voeg je artikels dan toe aan slechts 1 categorie!
Wanneer je 1 artikel namelijk plaatst binnen verschillende categorieën, dan worden er verschillende links aangemaakt naar eenzelfde artikel. Duplicate content dus.

2) De tagcloud is verleden tijd, om diezelfde reden. Wanneer jij verschillende tags toevoegt aan een bepaald artikel zal wordpress opnieuw verschillende links aanmaken naar eenzelfde artikel. Opnieuw verschillende links naar dezelfde content dus.
Overdrijf dus niet met het aanmaken van sideboxes in je wordpress installatie, de tagcloud en een box naar je archives doet je dus meer kwaad dan goed. Wat je wel kan behouden is bijvoorbeeld een sitebox naar je meest recente berichten.

3) Overdrijf niet met het installeren van plugins. Er zijn heel wat interessante plugins beschikbaar die je een hoop werk uit handen kunnen nemen. Beperk je hierbij echter.
de voornaamste plugins zijn een seo plugin en een social media plugin. Deze kan je nog aanvullen met enkele specifieke plugins voor je blog, maar tracht niet meer dan 10 plugins te gebruiken. De plugins zorgen namelijk voor een langere load time van je website en ook dat is iets wat sinds de google panda update afgestraft wordt.

Zoek je een goede, gratis seo plugin voor wordpress, dan raad ik je zeker aan een kijkje te nemen bij de yoast seo plugin.

About the Author:

Pieter is reeds enkele jaren actief in de internet marketing wereld. Zelfstudie en het volgen van internet marketing cursussen hebben hem inmiddels een goed beeld gegeven van wat de mogelijkheden zijn om geld te verdienen op het internet. Dankzij de goede contacten met andere marketeers en de reputatie van dit blog, krijgt hij dikwijls de kans om nieuwe producten in te kijken, waarvan hij dan met plezier een review schrijft. Zijn doel? Ook jou duidelijk maken dat je geld kan verdienen op het internet!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge