jul
1
2011

Eric Dieperink ontmaskerd!

Internet marketeers in Nederland.

Het aantal bloggende internet marketeers in Nederland is niet groot. Waarschijnlijk op 2 handen te tellen. Het aantal daarvan dat ook producten uitbrengt is nog kleiner. Ik houd mijn collega’s goed in de gaten om zo de kwaliteit van mijn kennis te toetsen. Op zich is mijn kennis aardig op peil. Ik houd de nieuwste ontwikkelingen in de gaten door geabonneerd te zijn op nieuwsbrieven van internet marketeers uit de VS. Ook ben ik actief op Engelstalige internet marketing forums. Zo komt het vaak voor dat een Nederlandse internet marketeer iets schrijft wat ik al een jaar eerder heb gelezen. Dit is natuurlijk niet erg. Kennis hoor je te delen. De grootste groep geïnteresseerden zijn nog altijd ”newbs” (nieuwelingen) die graag willen leren hoe ze online moeten beginnen.

Erik Dieperink (Internet Marketeer van beroep)

Je vraagt je misschien af hoe ik Erik Dieperink ken. Heel simpel; de meeste internet marketeers bieden je aan om je te abonneren op een nieuwsbrief waardoor je op de hoogte kan blijven op haar of zijn activiteiten. Ik ontvang daarom heel wat emails van internet marketeers binnen Nederland die je zo nu en dan wat te melden hebben.

Eric Dieperink stuurde mijn onlangs een email met de titel:

Begin NU geen online business, je gaat failliet!

Nieuwsgierig als ik was bekeek ik zijn video presentatie waarin hij een verhaal hield van 24 minuten waarin hij op angst inspeelde. Al na 5 minuten bekroop mij het gevoel dat deze presentatie mij heel bekend voordeed. Toen ik later in de video presentatie enkele statistieken en screenshots zag, wist ik het zeker: Erik Dieperink heeft Ryan Deiss letterlijk gekopieerd!!!!

Ryan Deiss is een gerespecteerde man in de internet marketing wereld. Hij komt uit de VS en heeft in een korte tijd een miljoenen imperium opgebouwd. Ik lees graag de emails die hij stuurt omdat het vaak waardevolle informatie bevat waar je daadwerkelijk iets mee kan.
Ryan Deiss brengt zo nu en dan producten uit die hij door middel van een salesvideo presenteert. Een van deze producten lanceerde hij in maart 2011. Het ging om digital marketer.

Eric Dieperink plagiaat van beroep!

Wat heeft Eric Dieperink nu gedaan waardoor ik hem voor iedereen wil waarschuwen. Eric Dieperink jat het werk van anderen en vertaalt het letterlijk naar het Nederlands. Ryan Deiss ontwikkelt een product waarin hij veel tijd en geld in heeft gestoken en Eric Dieperink kopieert zijn producten inclusief salesvideo.

Kijk hier naar de vergelijkingen:

Ryan Deiss Salesvideo : http://goo.gl/KbPLj
Titel van zijn sales video: Free presentation: ”Is this the end of the web”

Eric Dieperink salesvideo : http://goo.gl/kjIz7
Titel van zijn sales video: Gratis presentatie: ”Is dit het einde van de web”

Als je de 2 video’s bekijkt dan zie je dat Eric Dieperink een samenvatting heeft gemaakt van de 60 minuten durende video van Ryan Deiss. In deze samenvatting  zijn de teksten letterlijk vertaald van het Engels naar het Nederlands door Eric Dieperink. Ik zou zeggen:
oordeelt u zelf maar en bekijkt de video’s om een mening te vormen. Voor mij is hij al ontmaskerd en ik hoop voor u ook.

 

 

 

About the Author:

Pieter is reeds enkele jaren actief in de internet marketing wereld. Zelfstudie en het volgen van internet marketing cursussen hebben hem inmiddels een goed beeld gegeven van wat de mogelijkheden zijn om geld te verdienen op het internet. Dankzij de goede contacten met andere marketeers en de reputatie van dit blog, krijgt hij dikwijls de kans om nieuwe producten in te kijken, waarvan hij dan met plezier een review schrijft. Zijn doel? Ook jou duidelijk maken dat je geld kan verdienen op het internet!

26 comments on “Eric Dieperink ontmaskerd!

 1. Ook ik krijg dagelijks e-mails binnen van Eric Dieperink, Eelco de Boer en nog een aantal.
  Mijn vraag is of er echt mensen zijn die inderdaad het beloofde geld binnen krijgen?

  Kan iemand mij daar antwoord op geven?

 2. Helaas ben ik er ook ingetrapt.
  Als je 1 euro liet terugboeken zou je er vanaf zijn. Nu heb ik incasso na incasso en blijf betalen.
  Als iemand nog tips of ideeen heeft hoe ik hieraf kom, meld je aub.

  • helaas ben ik er ook ingetrapt! Volgens de voorwaarden ben je nu voor 6 maanden je geld kwijt.
   Het heeft mij uiteindelijk 685 euro gekost om een NIET werkend product af te nemen.
   Toch ben ik benieuwd hoe jij er in bent gekomen en wat ga je doen?
   zo kan ik ook mijn ervaringen eens wegschrijven… De AFM is al een onderzoek gestart naar dit soort praktijken.

   groetjes
   Stan Hagenaars

  • Yolanda wil jij even reageren als jij dit leest. Ik heb namelijk ook problemen met eric. Heb jij inmiddels al een oplossing. Mocht je dit lezen reageer hier dan even. Andere mensen die ons nog een wijze raad kunnen geven> Meerdere mensen problemen? Laat het even weten samen staan wij sterker.

  • Hallo yolanda,
   Wat ontzettend vervelend voor jou dat jij op deze manier waarschijnlijk best veel geld kwijt raakt. Heb jij het inmiddels al op weten te lossen? Graag hoor ik van jou.
   Vriendelijke groet Renate

 3. Kan iemand mij vertellen welke producten hij letterlijk heeft gekopieerd? Want een sales video kopieren vind ik niet zo erg. Een reclame video wordt in het buitenland ook letterlijk gekopieerd van de Nederlandse! Welke producten heeft hij plagiaat mee gepleegd?

 4. Het klopt dat er veel internet marketeers zijn die producten in een andere jasje stoppen en in NL gaan verkopen. Zo doe ik dat ook. ;) Ja je mag best weten dat ik inspiratie op doe in USA, maar dat is ook niet zo gek. Ze lopen daar gewoon 10 jaar voor.

  Wel wil ik hieraan toevoegen dat ik nooit letterlijk iet kopieer maar slechts inspiratie opdoe. Om een voorbeeld te geven klik maar op mijn naam.
  Jasper Gunsing onlangs geplaatst..Sitedeals actie ”Gratis hoger in google”My Profile

 5. moet inderdaad zeggen dat ik mij een tijd geleden bijvoorbeel in ramses heb vergist. ik heb altijd persoonlijk mail terug gehad van ramses binnen een dag.

  van ramses weet ik dat hij wel eens een idee voor een product uit amerika gebruikt voor een eigen product. maar nooit letterlijk vertaald. bv de naam cahscode bestond al. maar is geen kopie van het amerikaanse product.

  en moet zeggen dat sinds ik meer te weten ben gekomenover ramses door hetstellen van vragen dat ik altijd zelfs overdreven veel en duidelijk uitleg heb gekregen heb ooit eens een vraag gesteld en letterlijk een a4 aan informatie terug gehad.

  dat vindt ik echt klasse, en geeft ook aan dat hij weet waar hij over praat. zit te twijfelen of ik in de toekomst een product van ramses of van tony loorbach wil gebruiken. de cashscode lijkt mij een mooie manier om te leren hoe ik online aan de slag kan gaan. maar het winstmodel van tony lijkt mij ook zeer goed gezien de reacties die ik heb gevonden op over deze cursus.

  mischien dat er mensen zijn die mij oftewel ramses oftewel tony kunnen aanraden

 6. zag net de reactie van christo, je hebt inderdaad gelijk. we kunnen het beter laten rusten. en trouwens dit is het eerste forum dat ment ziet als je erik diperink googled. dus mensen zullen straks wel beter weten. (want het is echt niet moeilijk hoor om het kaf van het koren te scheiden, (wink)

  • Thx… dit scheelt me weeral 119€… Voor een nieuw project wou ik het produkt bestellen… maar ik ga het maar eerlijk houden, dat duurt het langst zeggen ze :)
   dus… gast bloggers meer dan welkom!! wblog.be

   nogmaals., mijn dank
   Mvg Dave

 7. zag daarnet weer een vertaling van erik dieperink.

  ik was op de getaltitude site van 1 van de grootste guru’s genaamd eben pagan (oftewel bekend in de dating wereld als David Deangelo)

  en zag een post met de naam

  “Bad Customer” Makes $106,000 With “Borrowed” Information

  en toen bedacht ik mij dat ik deze schuld bekentenis eerder had gezien namelijk van erik dieperink. geplaats op een sub pagina van zijn internet marketing blauwdruk.

  ik heb deze mail onmiddelijk in mijn mailbox opgezocht en ben direct naar de pagina gegaan.

  het verhaal is letterlijk woord voor woord gekopieerd. en hij beweerd dat hij deze testimonial niet zelf heeft geschreven. en toen ben ik beide berichten gaan nalezen. en zelf hetbedrag dat de zogenaamde dief had gestolen was letterlijk gekopieerd met een euro teken ervoor

  hier is de link naar de originele pagina van Eben pagan.

  http://www.altitudeblog.com/2008/12/081215-bad-customer.php

  en dit is de pagina van erik dieperink

  http://internetmarketingblauwdruk.com/testimonial.html

  dus beste mensen oordeelt u zelf. letterlijk gekopieerd.
  en ik snap deze beste man niet dat hiij dit doet.

  ik heb namelijk zijn cursus gekocht en hoewel ik hier ook dingen minder goed aan vindt heb ik hier heel veel van geleerd.

  dus waarom zou erik dieperink dan gebruik gaan maken van gekopieerde marketing materialen. als je dan toch kopieerd doe het dan goed.

  ik ben namelijk zelf ook van plan een idee voor een product te lenen van clickbank. maar ik ga deze informatie eerst zelf proberen voor ik het in mijn cursus verwerk. en ik neem niet zomaar de materialen van een cursus maar kopp zelf meer cursussen om meer informatie te hebben over hetonderwerp dan dat ik ga verkopen.

  ik wil namelijk meer weten over het onderp omdat ik zelf met een probleem zit wat ik ga oplossen met een clickbank product. en ik ga ook duidelijke foto’ of video beelden laten zien van een voor een na situatie die echt zijn.

  ik vindt namelijk, dat je moet kunnen bewijzen dat je info eerst hebt toegepast voor je het verkoopt. bewijs is key.

  en ik vindt her niet erg om via clickbank meer te leren over onderwerpen om jezelf te verijken met kennis die jij later in eigen producten kunt bundelen. maar direct marketing materialen van 1 van de grootste guru’s kopieren en dan nog letterlijk ook vindt ik niet alleen erg maar ook ontzettend dom.

  dom van erik. met alle respecht naar hem toe want zijn materiaal heeft voor mij wel gewerkt. maar waneer jij zelf beweerd verstand te hebben van marketing waarom moet jij dan autoriteit van een ander lenen om jouw marketing campagne te verijken.

  mijn advies aan erik dieperink is dan ook. probeer een eigne stijl te vinden om je nformatie te promoten en te marketen.

  en noem ook altijd de persoon waarvan jij informatie hebt geleerd. want iemand iets lern wat jij zelf hebt geleerd mag best. maar vertel dan ook waar je de technieken hebt opgepikt.

  anyway hopelijk durft er nog iemand te kijken naar deze twee links en oordeelt u zelf maar.

  met vriendelijke groet,

  R, assmann

 8. Wie kopieert er niet op internet?
  Alles is er al, ik zie van vele marketeers vertalingen vanuit Amerika, zelfs van marketeers die een grote business hebben….
  Leven en laten leven zal ik maar zeggen. Investeer tijd in jezelf i.p.v. je te richten op anderen, want het brengt je totaal niets.

 9. ben ook blij dat iedereen hier open en eerlijk zijn mening durft te geven zonder dat wij andere proberen zwart te maken.

  probeer zelf ook uit te kijken wat ik over andere zeg, want blijkt ook dat ik fout zat over Ramses, want ik heb het ook van hem zelf vernomen en hij verstopt de waarheid inderdaad niet.
  lijkt mij ook inderdaad een eerlijk persoon die een eerlijke grens heeft tussen eigen belang en het helpen van andere.

  hij staat ook altijd voor andere klaar als jij hem om informatie vraagt. ben blij dat ik een wat duidelijker beeld heb van ramses en durf ook eerlijk toe te geven dat mijn bedenkingen ongegrond waren. wilde dit gewoon voor mijzelf duidelijk hebben. hoewel ik ericks praktijken niet altijd even eerlijk vindt heb ik geen probleem met zijn producten en de informatie die hij hierin deeld. het is nog steeds zeer goed te gebruiken informatie.

 10. Hoi,

  Graag wil ik even reageren op dit artikel. Als iemand iets letterlijk vertaalt kan het twee redenen hebben op het internet:

  1. het is gekopieerd en dus gestolen. Dat is een kwalijke zaak en niet goed te praten.
  2. Je hebt het over een PLR product. PLR staat voor private label rights. Dat wil zeggen dat iemand een product mag verkopen van iemand anders met zijn eigen naam er onder. Een soort franchise zeg maar…

  Het feit dat Eric zijn video offline heeft gehaald zegt wat mij betreft genoeg. Daar zal ik het niet meer over hebben.

  Ramses van der Werf is denk ik een veel eerlijker persoon en verstopt zich nooit. Ik volg hem al een tijdje en deze man weet echt waar hij het over heeft. En ook zijn verleden is 100% aantoonbaar en te controleren. (en ik kwam ook op dit bericht uit omdat ik info over hem zocht) Ik las toevallig kortgeleden een forumbericht van Ramses. Dit ging over zijn cursus Twitter Marketing. Hij vertelt daarin heel open en eerlijk dat dit niet zijn eigen product is, maar dat hij de rechten heeft gekocht van de makers. De originele cursus is engelstalig, maar Ramses heeft er een volledig Nederlandse versie van gemaakt, waardoor de prijs naar mijn mening rechtvaardig is.

  Wees dus voorzichtig met het plakken van etiketten bij mensen. Natuurlijk moeten we allemaal een oogje open houden voor dubieuze praktijken. We moeten er echter ook voor zorgen dat er een onderscheid blijft bestaan tussen professionals en wannabe’s…

  Naar mijn mening is Ramses een professional en Eric een wannabe. Maar goed, da’s mijn mening…

  Reageer gerust mensen…

  • ja daar kwam ik later ook achter dat het een private label right product was van ramses. dat vindt ik inderdaad wel een eerlijke manier. maar inderdaad direct kopieren sta ik ook niet achter.

   en al helemaal geen salespage kopieren. maar er zit inderdaad een dunne schijdingslijn tussen kopieren en materiaal gebruiken dat al bestaat.

   maar het probleem is dat er tegenwoordig weinig nieuws bestaat. dus in principe zijn er veel producten die leentje buur spelen bij producten van clickbank.

   en dus komt her meeste van de informatie die in nederland verkocht wordt indirect van producten van clickbank.

   want je moet toch ergens jouw kennis vandaan halen. kennis die mensen verkopen moet altijd ergens vandaan komen. maar dei kennis mag jij inprincipe alleen delen wanneer jij de deze ook daadwerkelijk zelf hebt toegepast. eerder niet want dan ben jij gewoon aan het kopieren.

   maar wanneer jij naar mijn mening ober een bepaald onderwerp een aantal producten koopt bij clickbank en vervolgens alle informatie gaat toepassen en jij ook bewijs kunt leveren dat jij de kennis succesvol zelf hebt toegepast en dit op het internet te vinden is, dan ben jij in feite geen product aan het kopiern maar kun jij met de geleerde en toegepaste kennis een eigen product maken. want zoals ik al zij kennis moet jij altijd ergens hebben opgedaan.

   er zijn maar weining mensen die dingen volledig zelf hebben geleerd zonder daar hulp bij te hebben gehad. wat ik dus wel zeggen is stel dat jij als marketer een aantal producten zou kopen via clickbank over video marketing, en jij zou deze informatie eerst zelf gaan toepassen en erzijn ook filmpjes van jouw te vinden wara jij deze kennis van zaken in laat zien, dan is er niks verkeerd aan om deze geleerde kennis na een aantal maanden of jaren in een eigen product te stoppen. want jij kunt op dat moment aantonen dat jij de informatie succesvol zelf hebt toegepast en er dus ook resultaat van hebt gezien. maar informatie direct kopieren en nooit zelf toepassen is naar mijn mening gewoon stelen.

   ja stelen en daar blijf ik ook bij. als jij echt een marketeer bent dan hoef jij geen salespage of producten letterlijk te kopieren.

  • pardon wat staat hier boven?

   dat bericht hierboven is van mij hoor. als hiermee bedoeld wordt dat je denkt dat ik erik dieperink ben dan heb jij het goed mis. en ik heb mij waarschijnlijk verkeerd uitegedrukt toen ik zij dat kopieren mag.

   ik wil eigenlijk zeggen kopieren mag? ik weet eerlijk gezegd niet in hoeverre kopieren bezwaarlijk is. ik vindt het zelf niet helemaal eerlijk.

   want ik vindt het ook niet helemaal juist dat er gekopieerd wordt van amerikaanse marketers. in mijn optiek mag je informatie van amerikaanse marketeers pas verkopen als je de informatie zelf hebt gebruikt.

   maar een salespage en naam van een product uit amerika letterlijk kopieren vindt ik zeker geen goede marketing. maar ik zie het steeds vaker terug. zo heb ik bijvoorbeeld ook cursussen van ramses van der werf voorbij zien komen die exact lijken op amerikaanse producten met de salespage letterlijk vertaald.

   of het moet natuurlijk zo zijn dat ramses alletwee de producten heeft gemaakt en zowel de amerikaanse versie als de nederlandse van hem zijn.

   kijk maar eens naar de volgende pagina’s

   http://www.tweetnewbie.com/?hop=0

   http://twittermarketingmagic.nl/

   allebij dezelfde cursus, in iedergeval aan de buitenkant. en dezelfde verkoop pagina, en product shot.

   nogmaals als allebij de cursusssen van ramses zijn dan vindt ik dit niet erg, maar als de alleen de nederlandse versie van hem is dan is dit bezwaarlijk omdat hij de salespage woord voor woord heeft vertaald plus de grafische kant van de pagina.

   als je dan toch informatie kopieerd verander dan op zijn minst de verpakking. maar dit is alleen maar de buitenkant uiteraard. ik kan niet oordelen over de inhoudt en dat zal ik ook niet doen.

   maaar wat ik wil duidelijk maken is dat bijan iedere marketeer wel kopieerd. maar kopieer dan niet letterlijk een salespage en al helamaal niet als jij zelf kopywriter bent en zelf kunt schrijven zoals ramses.

   en ook van de cashcode heb ik een identieke pagina gezien waar in iedergeval de graphichs van hetzelfde waren.

   en ja ook erik dieperink kopieerd maar daar heb ik eigenlijk niet opgelet welke producten hij exact heeft gekopieerd.

   allebij niet goed dus. dus kopieren vindt ik zelf een moeilijk topic om te beslissen hoever je kan gaan. een salespage direct kopieren vindt ik nooit goed, want dit betekend dus dat jij zelf neit genoeg verstand hebt van marketing om zelf je product te verkopen en dus overedingstechnieken en verkoop technieken van een salespage kopieerd en zelf niet begrijpt waarom jou product goed aanslaat.

   en dat is in mijn optiek waar marketing omgaat, het bestuderen van menselijk koop gedrag en en daar op inspelen.

   met vriendelijk groet,

   Randy Assmann

   ps: mocht er iemand willen reageren mijn mail staat vermeld(randyassmann@live.com)

 11. kort gezegd dit verhaal hierboven wil zeggen jij als internet marketer info van amerikaanse internet marketers mag kopieren. sterker nog al onze informatie omtrend internet marketing komt uit amerika, en wij lopen 5 jaar achter.
  vreemd dus dat bijnan niemand hier van een video salespage gebruik maakt. want in amerika is dit de neuwe rage. en nee een verkoop video pagina maken is helemaal niet moeitlijk. dit kan al simpel met camtasia en powerpoint. of screenflowe.

  een amerikaanse marketer die ik erg waardeer is Andy jenkins.
  geweldige cursus over video marketing in zijn geheel.

  dus kopieren mag als je maar de specieke details die in nederland anders zijn aanpast. wat ook vereist dat deze marketers zelf verstand van geld op internet verdienen moeten hebben. en hoewel de praktijken van meneer dieperink mischien iets tever gaan, wil ik toch zeggen dat de cursus internet marketing blauwdruk veel goede informatie bevat. en hij vertel nergens teveel informatie, geen opvullin alleen degelijke informatie. dus hoewel het mischien niet allemaal deugt wat hij doet zijn zijn cursussen wel degelijk interesant om te proberen.

  Randy
  Rany

 12. Haha leuk artikel die man is al sowieso achterhaald en mailt te veel over z’n producten.

  Die salesvideo kwam mij ook bekend voor ik moest even nadenken maar ik kon helaas niet op de naam komen Ryan!

  Thanks

 13. Dank je wel, voor dit artikel, ik moest echt lachen.
  Ik sta nu pas 3 weken of zo op de lijst van Ryan Deiss, en heb die video van hem ”Is this the end of the web” ook bekeken. ik vond het wel interessant om naar te kijken. maar dat nu iemand hem letterlijk vertaald, is echt jammer.
  dat is een van de minder leuke kanten van online marketing, bijna iedereen vertaald en kopieert werk van een ander.
  Ik zal zelf nooit iets van hem kopen.

  • Klopt inderdaad. De meeste internet marketeers verpakken de kennis die ze hebben gekregen van een ander in een nieuw jasje. Als het bruikbare informatie is kan ik me er niet zo aan storen. Vooral als desbetreffende internet marketeer de informatie zelf succesvol hebben toegepast.
   Eric Dieperink doet zich voor als Ryan Deiss. In zijn video presentatie neemt hij zijn identiteit over. Jammer dat er onwetende mensen zijn die zijn producten kopen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge