mei
9
2011

Cpa Marketing | Deel 1

Wat is Cpa Marketing ?

Cpa marketing betekent vrij vertaald kosten per lead/aquisitie.  Het is een online advertentie model waarin de adverteerder een bepaald bedrag betaald voor een specifieke handeling van een bezoeker. Deze gewenste handeling kan per adverteerder verschillen. Zo is vaak bij datingsites de gewenste handeling; een geverifieerde inschrijving.
Verzekeringsmaatschappijen betalen voor elke offerte aanvraag een vergoeding. Een cpa kan ook slechts een het invullen van je email zijn. Bedrijven betalen dan voor elke aangeleverde bezoeker die zijn email invult op een specifieke pagina een vergoeding.

Hoe kan je geld verdienen met Cpa Marketing?

CPA adverteerders vind je bij Affiliate & Lead Generation Netwerken. Dit zijn bedrijven die adverteerders en vaak website eigenaren bij elkaar brengen. Als je je inschrijft bij een affiliate netwerk kan je zoeken naar een specifieke cpa offer. Zo krijg  je bij relatieplanet en nog enkele datingsites 4 euro voor elke bezoeker die zich op zo een website zich inschrijft.
Het is aan de internet marketeer om ervoor te zorgen dat de gewenste bezoekers gestuurd worden naar deze datingsites.

Het kiezen van een CPA offer.

Je kan zoals ik zei kiezen voor een specifieke cpa offer die past bij jouw strategie of website. Heb je bijvoorbeeld een weblog over online dating dan kies je voor een datingsite cpa offer. Je krijgt dan materiaal die je op je website kan gebruiken zoals banners en affiliate links. Dit heb je nodig zodat de adverteerder weet van welke bron de bezoeker vandaan komt. Komt de bezoeker namelijk van jouw website vandaan en leidde dit tot een conversie voor de adverteerder dan zal jij hiervoor een vergoeding ontvangen.

Voorbeeld: Bezoeker komt op jouw website>>> Hij leest op jouw website een artikel over online dating in Nederland en klikt op een affiliate link>>>>>Vervolgens komt hij op een datingsite terecht en vult zijn gegevens in voor een gratis inschrijving>>>Gevolg; jij ontvangt 4 euro vergoeding van de adverteerder.

About the Author:

Pieter is reeds enkele jaren actief in de internet marketing wereld. Zelfstudie en het volgen van internet marketing cursussen hebben hem inmiddels een goed beeld gegeven van wat de mogelijkheden zijn om geld te verdienen op het internet. Dankzij de goede contacten met andere marketeers en de reputatie van dit blog, krijgt hij dikwijls de kans om nieuwe producten in te kijken, waarvan hij dan met plezier een review schrijft. Zijn doel? Ook jou duidelijk maken dat je geld kan verdienen op het internet!

3 comments on “Cpa Marketing | Deel 1

 1. Hoi,

  Ik heb gisteren per toeval de domeinnaam nummerzoeken,nu geregistreed en heeft een axact zoekvolume van 14.800. Door het hoge aantal zoekvolume en omdat het keyword in de domeinnaam zit, leek het mij wel interessant om hier wat mee te gaan doen.

  Nu dacht ik er adsense en een zoekbalk op te zetten of een cpa offer.
  Aangezien ik niet zou weten hoe ik hier heel veel content op moet zetten, weet ik ook niet of het me wel lukt om hier een beetje hoog in google te scoren. Vandaar dat het bovenstaande maar ga doen.

  Maar nu vraag ik me af of ik dit ook met wordpress kan doen en hoe ik d.m.v iframes in de pagina dit kan maken.

  Heeft er iemand tips hoe of wat ik hier mee kan doen?

  Groetjes,

  Michiel.Peters

 2. Kijk dit vind ik ook heel interessant. Als je nog maar net met een blog begint heb je uiteraard nog niet zoveel bezoekers. Als je in de statistieken van je affiliatieprogramma kijkt zie je dat mensen toch op de link klikken. Voor deze actie kun je dus al iets verdienen.

  Even een vraag. Welke Nederlandse affiliate netwerken doen aan CPA?

  Misschien ook een optie voor mijn blog.
  Diana onlangs geplaatst..Reactie op Hiep, hiep hoera! 300 bezoekers deze maand! door 500 bezoekers vinden http://www.verdienviainternet.com – verdienviainternet.comMy Profile

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge