mrt
24
2012

adscaptcha: geld verdienen met je captcha

Captcha’s zijn onmisbaar voor iedere internet marketeer die een ledengedeelte, formulier of pagina wil beveiligen.
Het is een onoverkomelijk kwaad voor ieder die spam zoveel mogelijk wil weren, het kan namelijk een hel zijn om deze degelijk werkend te krijgen en bovendien zien ze er vaak niet uit. Tevens blijkt zo’n captcha vaak niet enkel spam robots te stoppen maar zijn ze ook voor echte bezoekers moeilijk te ontcijferen.

Gelukkig bestaat er een makkelijk te implementeren captcha, met enkele leuke functies:
Je kan kiezen uit
- captcha met tekst (typ de tekst over om toegang te krijgen)
- captcha met een afbeelding (schuif de afbeelding over mekaar om toegang te krijgen)
- captcha met video (bekijk een kort promofilmpje om toegang te krijgen)
Bovendien krijg je ook nog betaald per gebruiker die de captcha invult!

adscaptcha

Je begrijpt dat dit een extra inkomst betekent die je beter niet laat liggen.
Maar waarom zou men jou nu betalen voor het gebruik van adscaptcha?

Adscaptcha gaat verder dan de originele captcha’s die we allemaal kennen. Zij integreren namelijk advertenties in de captcha. Je hoeft echter niet te vrezen dat je bezoekers meteen zullen wegklikken naar de adverteerders; er is namelijk geen link voorzien naar een externe website of wat dan ook.
Toch is het voor adverteerders interessant om hun product of merk hier te plaatsen; adscaptcha zorgt er namelijk voor dat producten of merknamen uitvoerig in beeld komen.
Zo zullen bezoekers herhaaldelijk een productnaam overtypen, een afbeeldingsadvertentie verschuiven of kort promofilmpje bekijken waardoor deze uiteindelijk in het geheugen geprint zijn. Veel efficiënter dus dan een statische afbeelding of link die je elders zou tegenkomen.

Wat brengt adscaptcha op?

Adscaptcha is geen hoofdverdienste maar een leuke extra. Aangezien je met een andere captcha niets verdient heb je er dus ook niets mee te verliezen.
Om een voorbeeld te geven; op 1 van mijn ledenwebsites (ongeveer een 9000 logins per maand) staat de adscaptcha teller momenteel op 178$,  op 2 maanden tijd.
Om en bij de 90$ per maand dus.

Wanneer je inlogt op de website van adscaptcha kan je tevens de statistieken van je ads bekijken. Wat me opvalt is dat het aantal ‘types’ (ik heb momenteel een tekst captcha staan) heel laag ligt ten opzichte van het aantal bezoekers geregistreerd via google analytics.
Naar ik het begrepen heb zou de oorzaak hierbij liggen dat er nog maar weinig advertenties beschikbaar zijn voor Nederland en België. Wellicht zit hier nog marge in mocht adscaptcha ook in deze landen meer ingeburgerd raken.
Wanneer er geen advertenties beschikbaar zijn op een bepaald moment worden er dus wel alternatieve advertenties getoond zodat je website beveiligd blijft.

About the Author:

Pieter is reeds enkele jaren actief in de internet marketing wereld. Zelfstudie en het volgen van internet marketing cursussen hebben hem inmiddels een goed beeld gegeven van wat de mogelijkheden zijn om geld te verdienen op het internet. Dankzij de goede contacten met andere marketeers en de reputatie van dit blog, krijgt hij dikwijls de kans om nieuwe producten in te kijken, waarvan hij dan met plezier een review schrijft. Zijn doel? Ook jou duidelijk maken dat je geld kan verdienen op het internet!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge